De la cuplurile antice precum Cleopatra si Marcus Antonius sau Elena din Toia si Paris, pana la cele ale zilelor noastre, printre care se numara Jay-Z si Beyonce, toate si-au gasit oaza de romantism pe intinsele plaje ale Mediteranei, cu orase albe si ape de un albastru ametitor, fara indoiala una dintre cele mai fermecatoare destinatii ale lumii.

Hydra, Grecia

Hydra este o insula mica si extrem de linistita, unde traficul motorizat se rezuma doar la masinile ce asigura curatenia.
Arhitectura in stil traditional domina deoarece noile cladiri trebuie sa fie construite pe ruinele unei vechi asezari.

Rezultatul consata in farmecul unui sat pitoresc de pescari ce tine aceasta insula greceasca departe de multimile de turisti spre deosebire de alte statiuni ale Marii Mediterane cum ar fi, spre exemplu, Capri sau St. Tropez.

Cleopatra's Beach, Turkey

Se crede ca Marcus Antonius si Cleopatra au petrecut momente de extrem de romantice pe aceasta intindere de nisip in apropiere de Alanya, pe coasta de sud a Turciei.

Legenda spune, de asemenea, ca Marcus Antonius a creat el insusi aceasta plaja incercand sa-si impresioneze iubita.

Chiar si nisipul de pe aceasta fermecatoare plaja are culoarea dragostei: un roz diafan

Thassos, Grecia

Pentru turistii din Nordul Greciei, precum si cei din intreaga Europa, Thassos reprezinta o destinatie obisnuita dar, insula ramane inca destul de necunoscuta in randul americanilor. Aceasta oaza de liniste reprezinta o alternativa excelenta pentru cei ce doresc sa evite multimile ce abunda in alte insule ale Greciei.

Thassos este acoperita de padri intinse de pin asupra carora se lasa uneori ceata, creand un climat uned, extrem de diferit de cel al insulei Santorini.

Emerald Coast, Sardinia

In nordul Sardiniei, in apropierea oraselului Porto Cervo, plaja Costa Smeralda este una dintre putinele cu nisip din zona.

Apa de un albastru-azur, si nisipul alb-stralucitor confera o frumusete nemaiintalnita aceastei zone.

Chiar daca tinutul este inconjurat de hoteluri de cinci stele, turistii pot opta, de asemenea, pentru inchirierea unei vile superbe cu priveliste la mare, creand astfel cea mai romantica atmosfera in randul plajelor Mediteraneene din Italia.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: