Situata in centrul Europei si avand ca vecini opt tari extrem de bine dezvoltate turistic, Autria a reusit totusi sa-si faca un renume international datorita partiilor de schi, a satelor traditionale si a dimensiunii cultural-medievale a oraselor mari. Austria de vara este insa mai putin cunoscuta (cel putin deocamdata) de turistii din cele patru colturi ale mapamondului. Ceea ce e bine, deoarece numeroasele lacuri alpine ale tarii se bucura inca de salbaticie, curatenie si lipsa aglomeratiei.

5 destinatii de vis pentru luna de miere

Daca in mod traditional vacanta de vara este asociata exoticului, tropicalului, palmierilor si caldurii nimicitoare Austria reprezinta acel “altceva” care iti poate transforma complet perceptia asupra a ceea ce trebuie sa insemne o destinatie de vara de vis. Imaginati-va doar sute de lacuri alpine cuibarite in munti, lacuri care au malurile acoperite cu plaje, umbreluite, pontoane, terase si poduri. Lacurile Austriei sunt renumite pentru apa lor limpede si curata si sunt perfecte pentru inot sau sporturi acvatice. Cadrul natural este sublim. Muntii acoperiti cu vegetatie se proiecteaza in apele limpezi pe care, zi si noapte, navigheaza barci de mari sau mici dimensiuni. In aceste statiuni montane s-a dezvoltat o viata turistica aparte, bazata pe sporturi montane – ciclism, catarari, trekking – sporturi de apa si activitati excentrice cum ar fi plimbarile cu balonul.

\"\"Proximitatea satelor traditionale, pline de farmec si frumusete precum si cea a castelelor medievale sau a unor orase bijuterie cum ar fi Viena, Graz sau Innsbruck transforma Austria intruna dintre cele mai nimerite destinatii de vacanta ale momentului.

Cele mai multe lacuri ale Austriei se gasesc in partea de vet, indeosebi in regiunile Voralberg, Tyrol si Salzburg. Majoritatea acestor destinatii se bucura de privelisti incantatoare, de o buna structura hoteliera precum si de multiple alternative de petrecere a timpului liber. Iata mai jos cateva posibilitati…

\"\"Voralberg

Luna de miere in Kalimera - mister si romantism
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: