Setari Cookie-uri

10 argumente pentru a petrece lune de miere in Salzburg

Al patrulea oras ca marime al Austriei este al doilea din punct de vedere turistic. Salzburg a inregistrat in anul 2007, 6,7 milioane de turisti - nu mult mai putin decat capitala tarii - Viena. Cifra este enorma si aduce mica bijuterie baroca din Alpi in topul celor mai vizitate orase europene ale momentului. Tot Salzburg este orasul care in 2007, in cadrul unui concurs al destinatiilor europene concurs organizat de publicatia Conde Nast Traveller s-a clasat pe locul 4, alaturi de Paris.

Al patrulea oras ca marime al Austriei este al doilea din punct de vedere turistic. Salzburg a inregistrat in anul 2007, 6,7 milioane de turisti - nu mult mai putin decat capitala tarii - Viena. Cifra este enorma si aduce mica bijuterie baroca din Alpi in topul celor mai vizitate orase europene ale momentului. Tot Salzburg este orasul care in 2007, in cadrul unui concurs al destinatiilor europene – concurs organizat de publicatia Conde Nast Traveller – s-a clasat pe locul 4, alaturi de… Paris.

Salzburg – sic, modern, cosmopolit

Informatiile despre acest oras din vestul Austriei sunt destul de multe si alambicate. Cert este ca Salzburg – cu o populatie de 150.000 de locuitori, resedinta a provinciei cu acelasi nume, este considerat drept unul dintre cele mai frumoase si interesante centre ale Europei. Cu o vechime impresionanta, prima asezare dateaza din neolitic si cu o o zestre istoric-culturala enorma, Salzburgul este orasul lui Mozard si intreg centrul istoric se afla din 1997 pe listele Patrimoniului Mondial UNESCO – acest centru al artei, schiului, festivalurilor si muzeelor isi seduce vizitatorii prin peisaje, atmosfera si simplitate. Iata in continuare 10 dintre cele mai importante obiective ale Salzburgului turistic.

Citește și:

Domul din Salzburg – catedrala orasului

Domul din Salzburg, construit in cel mai pur stil baroc, a fost deschis in 1628 si de atunci ramane cel mai important obiectiv turistic al orasului. Aflat in Domplatz (Piata Catedralei), Domul – unul dintre cele mai celebre ale Austriei, este marginit pe o latura de Castelul Rezidenz si, pe alta latura, de Abatia Sfantului Petru. Se pare ca aceasta catedrala, plina de fresce celebre, a fost construita initial in secolul al VIII-lea pe o arie sacra unde celtii si romanii obisnuiau sa faca diverse ritualuri de sacrificiu. Astazi, Domul din Salzburg este unul dintre cele mai vizitate si fotografiate edificii ale Austriei, impresionand prin maretia sa baroca, prin decoratiuni si elemente arhitecturale de o valoare inestimabila.

Vizionare placuta


Kudika
4 Septembrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.