Setari Cookie-uri

Luna de miere si... adrenalina fara limite

Slovacia exista ca stat independent din 1993, de la divortul ei de Cehia, tara-sora. De atunci, acest stat destul de mic, cu o populatie de doar cinci milioane de locuitori, a incercat sa-si construiasca o identitate unica. Vestea buna este ca a reusit. Tot o veste buna este ca Slovacia este una dintre destinatiile preferate de romani pentru sezonul rece si se afla in topurile turistilor pasionati de sporturile albe. Partiile excelente din Muntii Tatra precum si investitiile majore efectuate in infrastructura statiunilor montane au ridicat Slovacia pe scala valorii turistice. In plus, aceasta tara, practica inca preturile mici ceea ce atrage, cum e si normal, si mai multi turisti dornici de o vacanta atat spectaculoasa cat si relaxanta.

Principalele partii de schi

Chopok - Sud - este o statiune recomandata in special avansatilor. Partiile sunt abrupte si in unele parti denivelate. Fac insa deliciul freeriderilor si al snowboarderilor.
Total partii: 12 km

Donovaly - partiile de aici au toate gradele de dificultate si sunt deservite de 18 instalatii de transport prin cablu. Zona este foarte pitoreasca si ofera iubitorilor de schi fond un bonus de 30 de kilometri de partie.
Total partii: 11 km

Jasna - este cea mai dezvoltata dar si cea mai mare statiune a Slovaciei. Aici se afla un Fun Park Burton cu numeroase trambuline, half pipeuri si piste speciale pentru acrobatii. Tot aici exista si un aquapark precum si o multime de alte posibilitati de petrecere a timpului liber.
Total partii: 28 km

Vratna - Statiunea are partii pentru toate categoriile de schiori. Totusi aici se afla cele mai abrupe doua partii negre ale Slovaciei. Instalatiile prin cablu sun numeroase iar investitiile majore efectuate recent in aceasta zona au reusit sa ridice confortul turistilor la standarde inalte.
Total partii: 12 km

Citește și:

Oferte si preturi

Trebuie retinut ca moneda oficiala a Slovaciei este coroana slovaca. Un euro este echivalentul a aproximativ 40 de coroane. Cu titlu informativ un skipass in statiunea Jasna costa in jur de 800 de coroane pentru o zi. Un pachet de servicii care include cazarea intr-un hotel de patru stele, cu mic dejun inclus costa in jur de 450 de euro. Acest pret este valabil pentru inceputul lunii ianuarie si nu include transportul.

La un hotel de trei stele insa preturile sunt mai mici. Astfel, un loc intr-o camera dubla nu depaseste, indiferent de perioada, 35 de euro.

Sursa: Lazy.ro

Citeste si alte articole pe Lazy. Noi iti recomandam:

TOP – Vacante profitabile in extrasezon si catre extradestinatii

Capitalele shopingului european

Orasele cu cele mai frumoase femei din lume

Vizionare placuta


Kudika
21 Octombrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.