Setari Cookie-uri

Luna de miere si...shoping

Ultimii ani ne-au dovedit ca romanii au renuntat in mare parte la bazarurile turcesti si s-au reorientat catre magazinele si buticurile aristocrate ale Europei. Agentiile de turism au prins valul, au exploatat tendintele si au dezvoltat oferte care sa satisfaca setea de cumparaturi a turistilor. Avantajele unei asemenea escapade sunt multiple: preturile sunt mai mici in strainatate, calitatea este net superioara, oferta este mult mai variata si, in plus, clientul poate vizita o tara straina la preturi relativ reduse. Cele mai in voga destinatii de shopping ale Europei au fost selectate pe baza unor criterii destul de simple: numarul turistilor care viziteaza in scopuri comerciale aceste destinatii precum si potentialul de facut cumparaturi pe care aceste orase le-au dezvoltat.

Ultimii ani ne-au dovedit ca romanii au renuntat in mare parte la bazarurile turcesti si s-au reorientat catre magazinele si buticurile aristocrate ale Europei. Agentiile de turism au prins valul, au exploatat tendintele si au dezvoltat oferte care sa satisfaca setea de cumparaturi a turistilor. Avantajele unei asemenea escapade sunt multiple: preturile sunt mai mici in strainatate, calitatea este net superioara, oferta este mult mai variata si, in plus, clientul poate vizita o tara straina la preturi relativ reduse. Cele mai in voga destinatii de shopping ale Europei au fost selectate pe baza unor criterii destul de simple: numarul turistilor care viziteaza in scopuri comerciale aceste destinatii precum si potentialul de “facut cumparaturi” pe care aceste orase le-au dezvoltat.

Madrid

Este una dintre capitalele elegantei. Gucci, Mango, Prada, Armani... un adevarat paradis al cumparaturilor in care orice femeie adora sa se rataceasca. Madridul ofera luxul magazinelor scumpe si extrem de pretentioase in zonele Ortega y Gassett si Serrano. Totusi exista pentru cei mai putin pretentiosi si zone comerciale care se adreseaza buzunarelor mai modeste. Indiferent de posibilitati, in sezonul reducerilor Madridul devine un colt de rai. Preturile sublim de mici atrag milioane de turisti din toata lumea. Desigur, frumusetea orasului reprezinta un atu important.

Citește și:

Barcelona

Inca un oras spaniol care a reusit sa sparga topurile europene ale shoppingului. Paseo de Gracia este locul ideal pentru cumparaturi. Vanatorii de suveniruri si de mici obiecte artizanale trebuie sa se indrepte catre zonele Ramblas si Gotica, care dispun de o gama de magazine selecte care garanteaza calitatea...dar si preturile destul de mari. Indiferent daca cauti haine casual sau trendy, eleganta maxima sau apusuri pe coasta Mediteranei, mancare traditionala catalana sau casele de moda ale celor mai renumiti designeri Barcelona este probabil destiantia ideala.

Paris

Orasul luminilor este si orasul care da definitia elegantei, a stilului, al discretului feminin. Moda este cuvantul cheie in capitala Frantei, capitala ce a avut mereu rolul de “arbitru al elegantei” in intreaga lume a ultimelor secole. Parisul are de toate: de la magazine mari, pline de parfumuri si bijuterii, pana la cele mai cochete buticuri. Pe Rue Etienne Marcel si in Place des Victoires troneaza vitrine celebrelor case de moda Chanel, Christian Dior, Cartier, Christian Lacroix si Yves Saint Laurent. Iar oferta diversificata la magazine precum Mango sau Zara precum si preturile mult mai mici decat in Romania atrag annual sute de mii de turisti straini.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
4 Noiembrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.