Setari Cookie-uri

Luna de miere in imaginile perfectiunii

Barcelona este probabil cel mai indragit oras din lume...iar unii ar spune ca este orasul perfect! Indragita de cei tineri si cei mai in varsta, de cei ce cauta luxul sau cei care calatoresc cu rucsacul in spate, de cei care fac turism cultural sau cei care cauta viata de noapte, Barcelona este orasul in care si-ar dori sa se traiasca mare parte dintre cei care au vizitat-o.

Barcelona este probabil cel mai indragit oras din lume...iar unii ar spune ca este orasul perfect!
Indragita de cei tineri si cei mai in varsta, de cei ce cauta luxul sau cei care calatoresc cu rucsacul in spate, de cei care fac turism cultural sau cei care cauta viata de noapte, Barcelona este orasul in care si-ar dori sa se traiasca mare parte dintre cei care au vizitat-o.

Arhitectura sa unica, muzeele si galerieele sale de arta fac din Barcelona o atractie deosebita pentru iubitorii de cultura. Hotelurile sale superbe, viata de noapte, magazinele, restaurantele si atmosfera de oras turistic care nu doarme niciodata, fac din capitala Cataloniei o destinatie cautata atat pentru escapadele de week-end cat si pentru vacante mai lungi.

Amplasat pe coasta de nord-est a peninsulei Iberice si pe coasta Mediteranei, Barcelona este al doilea cel mai mare oras al Spaniei atat ca dimensiuni precum si ca numar al populatiei. In Barcelona se vorbesc doua limbi oficiale: catalana, vorbita in general pe intreg teritoriul Cataluniei, si spaniola castiliana. Cu toate acestea pe strazile Barcei vei auzii vorbindu-se in zeci de limbi si dialecte fiindca Barcelona este unul dintre cele mai cosmopolite orase din lume.
Un oras mediteranean prin excelenta, Barcelona clocoteste plina de turisti in timpul verii (daca mai ti cont si de apropierea sa de statiunile de coasta) dar si in timpul iernii. O singura vizita aici, fie vara, fie iarna, va va face sa intelegeti de ce majoritatea celor ce au ajuns aici isi doresc sa se reintoarca... Haideti sa vedem care sunt cateva din motivele pentru care Barcelona este unul dintre cele mai indragite orase din lume.
Inca din aeroport vei observa ca este foarte usor sa te descurci prin el iar drumul catre hotel este si mai simplu, mai ales daca vei folosi transportul public, care este foarte bine pus la punct.

Citește și:

Hoteluri

In Barcelona sunt multe locuri foarte frumoase unde poti sa stai, alegerea ramane o chestiune legata de gust si de buget. Daca iti doresti luxul si confortul oferit de hotelurile mari de lant, atunci nu vei da gres daca vei alege sa stai la Hotel Palace de 5 stele (fostul Hotel Ritz). Acest hotel construit in stil clasic este central, localizat in principala zona comerciala si financiara a orasului (langa Paseo de Garcia si La Rambla) si este la o aruncatura de bat de Barri Gotic. Barri Gotic este nucleul vechii Barcelone, o zona plina de cladiri in stil medieval gotic la doar cateva strazi inspre nord-est de La Rambla.
Un hotel foarte apreciat este Hotel Omm, renovat de doi designeri celebri, acesta isi pastreaza un aer aparte de boutique-hotel oferindu-va toate facilitatile de care ati avea nevoie. Pentru aceia care considera insa hotelul doar un loc in care sa dormi cand oboseala te trimite inapoi in camera, atunci o alegere mai buna ar fi Hotelul Parisien - de asemenea situat pe La Rambla.
Cu siguranta pot fi gasite o sumedenie de hoteluri de lux, de buget mediu sau chiar pentru un buget minim, insa in Barcelona, parca totul se masoara in... distanta fata de la Rambla...
Pentru o oferta concreta de REVELION in BARCELONA, click aici.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
2 Decembrie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.