Global Cities Index este studiul care desemneaza orasele lumii cu cel mai ridicat grad de globalizare. In acest scop sunt analizate numeroase criterii precum amploarea afacerilor, capitalul uman, schimbul de informatii, mediul politic si experienta culturala, in cadrul unui studiu realizat de firma de consultanta A.T. Kearney si revista Chicago Council on Global Afairs and Foreign Policy si presentat de Businessweek.

10 destinatii spectaculoase unde te poti bucura de o luna de miere ca in filme

#1: New York

New York este orasul cu cel mai ridicat grad de globalizare din lume si reuneste cel mai mare numar de persoane nascute inafara tarii, dintre toate metropolele lumii.

Economia se afla in continuare pe primul loc in lume, iar orasul dispune de cele mai multe ambasade si consulate. De asemenea, reprezinta locatia preferata pentru sedintele centrale ale celor mai mari companii din lume, fiind depasit la acest capitol doar de Tokyo. La toate acestea se adauga activitatea benefica a organizatiilor nonguvernamentale, calitatea evenimentelor artistice si atentia acordata artei in general.

#2: London

Orasul imperial de pe malurile Tamisei a reprezentat la un moment dat centrul de putere al Imperiului Britanic, dominand mai mult de o patrime din populatia lumii.

Chiar daca astazi nu mai are nicio influenta asupra fostelor colonii, elemente lingvistice, literare si legale ale Londrei se regasesc inca in cele mai indepartate colturi ale lumii. Pe langa faptul ca dispune de organizatii nonguvernamentale cu cel mai mare impact in lume, Londra reprezinta a doua atractie pentru tinerii ce-si doresc sa urmeze studii universitare de elita.

De asemenea, Londra este o metropola cu muzee prestigioase, un important centru financiar, diplomatic si educational.

#3: Paris

Chiar daca franceza nu mai reprezinta limba internationala a diplomatiei, restaurantele de elita, sutele de muzee si universitatile de prestigiu ii inspira inca atat pe vizitatori, cat si pe locuitorii Parisului.

De asemenea, Parisul ramane de secole un centru global al diplomatiei, situandu-se pe locul cinci in lume in ceea ce priveste numarul de ambasade si consulate.

#4: Tokyo

Luna de miere cu buget redus: 7 idei pentru o vacanta ideala
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: