Parcurile de distractie, de la Universal Studios in Osaka si pana la Disneyland din Tokyo, reprezinta un adevarat fenomen in Asia, atragand milioane de vizitatori in fiecare an. La acestea se adauga destinatii istorice, de vis, care reflecta cultura si credintele popoarelor din aceasta parte a lumii. Forbestraveler ne prezinta topul celor mai vizitate obiective turistice asiatice.

5 destinatii de vis pentru luna de miere

1 Tokyo Disneyland, Japonia
25,9 milioane vizitatori

Primul Disneyland din afara Statelor Unite a fost deschis in Tokyo, iar in acest an se implinesc douazeci si cinci de ani de la momentul in care a fost inaugurat.

Mai mult decat atat, acesta este cea mai vizitata destinatie turistica a Asiei, avand conform Japan National Tourist Organization un numar de 25,4 milioane de vizitatori in 2007.

O alta sursa declara insa un numar de 26,3 milioane de vizitatori in acelasi an, media acestora fiind de 25,9 milioane.

2 Marele zid chinezesc, Bandaling
16 milioane vizitatori

Zidul se intinde pe o lungime de aproximativ 4.000 de mile pe teritoriul Chinei de Nord, iar constructia sa a inceput acum mai bine de doua milenii din dorinta de a construi o bariera in calea invadatorilor.

Astazi, doar vizitatorii “invadeaza” aceasta zona, desi doar 10 kilometri din lungimea Zidului sunt deschisi publicului larg.

Pentru a evita aglomerarea exagerata a zonei, autoritatile locale au limitat accesul turistilor la 16 milioane pe an.

3. Temple of Heaven, Beijing, China
12 milioane vizitatori

Atunci cand in anul 1998 Temple of Heaven a fost adaugat in patrimoniul mondial, cei de la UNESCO si-au argumentat alegerea prin faptul ca aceasta cladire construita in secolul al XV-lea reprezinta o impletire inedita de culturi, pe fondul unei puternice influente istorice.

Intreaga arhitectura a Templului simbolizeaza relatia dintre pamant si rai, care sta la baza poporului chinez si, de asemenea, rolul special al imparatului in cadrul acestei relatii.

Luna de miere 2014: Destinatii exotice
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: