Destinatii ascunse pentru luna de miere

Daca te-ai saturat de caldura orasului si tot ce vrei este sa-ti petreci timpul liber si vacanta intr-un loc departe de aglomeratia citadina, afla detalii despre cateva destinatii nu foarte cunoscute din Romania, itinerarii perfecte pentru weekend, dar si pentru concediul de vara.

Barajul este inalt de 84 de m, lung de 507 m, iar lacul are ungimea de 3,75 km si suprafata de 334 hectare. Zona este perfecta pentru a sta la plaja sau pentru a-ti petrece timpul admirand natura.

Daca iubesti peisajele montante, dar te-ai saturat de statiuniile arhicunoscute de pe Valea Prahovei, iti propunem un tur de forta in judetul Brasov pe traseul Canionul 7 Scari - Cascada Tamina - Coloanele de Bazalt si vulcanul stins de la Racos. Mai treci prin Canionul 7 Scari trecand printr-un munte, calcand pe trepte inguste si alunecoase pana la cascada. Drumul nu este foarte accesibil si necesita multa atentie.

Coloanele de Bazalt de la Rocos, judetul Brasov, se afla in vestul Muntilor Persani, langa Rupea. Rezervatia geologica de la Rocos cuprinde specatculoase formatiuni eruptive inalte de 10-15 metri formate prin racirea rapida a lavei.

Kudika Tarot

Cetatea de la Petresti se afla la 4 kilometri de Sebes. Ramasitele cetatii si ale bisericii sunt mai cunoscute in afara tarii decat in Romania. Ruinele turnului-clopotnita se afla astazi in mijlocul cimitirului evanghelic, fosta curte a cetatii medievale in stil romanic. De jur imprejur s-a pastrat si curtina (zidul) de piatra care inconjura odinioara biserica.

Cetatea din ultima asezare saseasca, satul Petresti nu este inclusa in niciun circuit turistic, iar mult localnici nici nu stiu de existenta acestor ruine cu dimensiuni considerabile.

Autor: Alexandru Todoran

Sursa: lazy.ro

Citeste si alte articole pe lazy.ro. Noi iti recomandam urmatoarele:

Turism cultural: Aventura artistica in Stuttgart

Echipamentul necesar pentru o aventura pe munte

Destinatii numai pentru femei

Vizionare placuta


Kudika
31 Martie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri