Setari Cookie-uri

Luna de miere, impletirea intre medieval si nou

In Madrid, dincolo de constructiile formidabile, nu poti rata promenadele care iti ofera privelisti fascinante de-a dreptul. In speranta ca vei intelege in sfarsit vorba "calatorului ii sade bine cu drumul", am placerea acum sa iti vorbesc si despre capitala amplasata in mijlocul peninsulei Iberice.

Langa arena Las Ventas, nu trebuie sa mergi mult si descoperiParque del Oeste, ce cuprinde La Rosaleda, o colectie incantatoare de trandafiri.

Tot acolo se gaseste si Templo de Debod, o cladire impunatoare in stil egiptean, ridicata la propunerea guvernului din Egipt.

Edificii vechi si noi
Madridul este pana la urma o combinatie cu edificii vechi ce dateaza inca de pe vremea habsburgilor (vezi centrul vechi) sau noi, inaltate cu mare grija pentru a nu realiza o discrepanta intre stiluri.

Este cam aceeasi politica pe care am intalnit-o si in Atena.

Cand Hilton si-a deschis hotel acolo, a trebuit sa pastreze fatada unei cladiri istorice, pastrand totodata si bucati pe care le-a aranjat excelent intr-un tunel ce face legatura intre doua strazi.

Madridul medieval
Din Madridul medieval se pastreaza Plaza de la Paja, Plaza de San Andrés si Plaza de Cruz Verde.

Citește și:

Pe vremea Imperiului Habsburgic, Charles I a inceput sa dezvolte orasul, insa abia Philip al II-lea declara aici capitala.

Poate cel mai frumos si cu siguranta de neratat este centrul vechi, cu cladirile sale in stiluri renascentist si baroc. Puerta del Sol este exact in centru.

In Plaza de la Villa, te lasi vrajit deCasa de la Villa, Casa Cisneros si Tower of Lujanes.

Sursa: YourMoney

Citeste mai multe articole din Suplimentul de lux Wall-Street:

Topul oraselor cu cei mai multi zgarie nori

Top 3: Brand-uri de vodca in Romania

Experimenteaza relaxarea de lux

Vizionare placuta


Kudika
13 August 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.