Luna de miere in paradisul femeilor -Taramurile pietrelor pretioase

Luna de miere in paradisul femeilor -Taramurile pietrelor pretioase

Oricat de scumpe ar fi bijuteriile cu pietre pretioase precum diamante, rubine sau smaralde, exista locuri in lume in care preturile acestora scade, pentru simplul motiv ca pot fi gasite in numar foarte mare. Forbestraveler ne prezinta tarile de provenienta ale celor mai cautate pietre pretioase din lume.

Smaralde, Columbia

smaralde columbiaOricat de scumpe ar fi bijuteriile cu pietre pretioase precum diamante, rubine sau smaralde, exista locuri in lume in care preturile acestora scade, pentru simplul motiv ca pot fi gasite in numar foarte mare. Forbestraveler ne prezinta tarile de provenienta ale celor mai cautate pietre pretioase din lume.

Columbia este taramul incontestabil al smaraldelor, pe care le puteti cumpara direct din apropierea minelor sau de la magazinele din centrul Bogotei.

Pentru smaralde brute, puteti merge si la pietele din fata Bancii Centrale dar, in acest caz, este recomandat sa fiti insotiti de cineva care poate face diferenta dintre fals si autentic.

Micile magazine din interiorul hotelelor sunt de asemenea la indemana turistilor, care pot primi aici si certificate de autenticitate.

diamant israelDiamante, Israel

Orasul Ramat Gan, situat la sud-est de Tel Aviv, gazduieste aproape 1.200 de companii care activeaza in industria diamantelor, un grup de patru zgarie-nori cu birouri, pa doua strazi paralele, Jabotinsky si Bezalel.

Cele patru turnuri sunt legate prin tuneluri suspendate si dispun de un centru destinat turistilor, la parterul complexului, care ofera vizitatorilor atat bijuterii traditionale israeliene, cat si o vizita la Muzeul Diamantelor Harry Openheimer.

rubinRubine, Kenya

Kenya este cu siguranta tara in care se gasesc cele mai multe rubine.

Pietrele pretioase sunt extrase din mina Rockland Kenya Limited, situata in vestul tarii, in Parcul National Tsavo.

opal australiaOpale, Australia

Australia este tara in care puteti gasi cele mai impresionante opale din lume.

Lightning Ridge, orasul minier situat la aproape 1.300 kilometri nord-est de Sydney, este recunoscut pentru opalele negre extrase din aceasta zona.

Vizionare placuta


Kudika
29 Septembrie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri