Setari Cookie-uri

Luna de miere intr-un paradis la numai doua ore distanta

Oricine viziteaza Egiptul gaseste intotdeauna ceva, care sa-l atraga. Marea Rosie ofera oportunitati inedite pentru cei indragostiti de scufundari si sporturi nautice, iar pentru cei pasionati de arheologie si istorie, misterele unei civilizatii de 5000 de ani reprezinta impresii de neuitat.

Trei regiuni
Orasul este impartit in trei mari regiuni:

Na`ama Bay: In acest golf cu plaje lungi a aparut primul hotel la inceputul anilor `80. Aceasta regiune este propice plimbarilo de dupa amiaza. Aici veti gasi multe magazine, restaurante, baruri si cafenelele "Sheesha". Ras Um Sid Cliff Aceasta este regiunea stancoasa care uneste Na`ama Bay de golful Sharm El Maya. Ras Um Sid este situat la aproximativ 5 minute de Sharm intr-o directie, iar in cealalta directie este Na`ama. Aceasta regiune este de asemenea cunoscuta pentru recifurile de corali si pentru faleza inalta cu multe hoteluri.

Sharm El Maya: Acesta este numele dat regiunii vechiului oras Sharm el Sheikh. Pitorescul golf este un port natural in care ancoreaza o multime de ambarcatiuni de mici dimensiuni. Frumoasele plaje de nisip sunt pline de palmieri, iar regiunea se bucura de hoteluri noi de 5* si de avantajul ca vechiul oras se afla la scurta distanta.

Citește și:

Sharm el Sheikh s-a dovedit a fi unul din cele mai potrivite destinatii in care turistii sa se poata bucura de soare, mare, nisip si ospitalitatea localnicilor. Este inconjurat de trei arii protejate: Parcul Protejat Natural Ras Mohammed, Parcul National Sf. Caterina si zona protejata Nabq. Speciile mediului acvatic sunt numeroase: 250 de recifuri de corali si 1000 de specii de pesti.

Temperaturile sunt favorabile turismului in orice sezon. In lunile de iarna (Noiembrie-Martie) temperatura variaza intre 15 si 35 grade celsius si pe parcursul lunilor de vara (Aprilie-Octombrie) variaza intre 20 si 45 de grade celsius. Temperatura Marii Rosii in aceasta regiune variaza intre 21 si 28 de grade celsius pe tot parcursul anului.

Vizionare placuta


Kudika
3 Noiembrie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.