Setari Cookie-uri

Cat mai costa Luna de Miere pentru un cuplu proaspat casatorit?

Hotelurile din intreaga lume au inregistrat o rata medie de crestere a preturilor de 4% in prima jumatate a lui 2011, potrivit celui mai recent studiu realizat de Hogg Robinson Group (HRG). Dintre cele 50 de orase cuprinse in studiu, 33 au raportat o crestere puternica a preturilor la cazare. Afla cum s-a descurcat Bucurestiul.

Moscova s-a plasat in topul clasamentului, cu cele mai mari preturi la cazare in hoteluri, in pofida unei aprecieri modeste a monedei locale si a PIB-ului. Avansul este cu atat mai semnificativ, cu cat anul trecut, unitatile de cazare din capitala rusa inregistrau o scadere de 12% a preturilor.

Istanbulul a inregistrat cea mai mare rata de crestere a preturilor, de 37%, datorata cresterii interesului pentru oras ca destinatie de afaceri. In plus, majoritatea vizitatorilor care vin in Istanbul sunt constienti de probleme de securitate si aleg unitatile de cinci stele, pentru mai multa siguranta.

Regiunea cu cele mai bune rezultate in primele sase luni ale anului a fost Asia-Pacific, cu o rata medie de crestere a preturilor la camere de 7%, datorata dezvoltarii imobiliare pe segmentul hotelier si cel al centrelor financiare ca Hong Kong si Singapore.

Hotelurile din Europa de Est au inregistrat cea mai puternica scadere, de 6,6%. Aceste rezultate ar fi fost si mai slabe daca Bucurestiul si Kievul nu ar fi inregistrat cresteri de 4%.

Orasele din Marea Britanie au inregistrat si ele scaderi ale preturilor in comparatie cu anul precedent, in ciuda cresterii TVA-ului din ianuarie.

Citeste articolul integral pe YourMoney.ro

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
15 Septembrie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.