Setari Cookie-uri

Luna de Miere pe insula? Croatia are peste 1200

Singura problema intampinata de turistii care vor o vacanta relaxanta pe una dintre insulele croate este alegerea celei potrivite. Pe coasta adriatica a tarii exista mai bine de 1200 de insule si insulite care imbie cu diversitatea lor pe oricine.

De la dune de nisip, la paduri dese si fortarete

De la dune de nisip, la paduri dese si fortarete


Dintre cele 1.244 de insule si formatiuni stancoase de pe coasta de sud-est a Croatiei, circa 50 sunt locuite, potrivit cotidianului The Independent.

Coasta Marii Adriatice este probabil unul din locurile cele mai pitoresti din intreaga lume, iar insulele Croatiei te pot lasa cu rasuflarea taiata datorita amplasarii lor inedite, vegetatiei specifice si claritatii apei - aflam de la YourMoney.ro.

Astfel, daca pe micuta Susak, situata in nordul arhipelagului, veti avea parte de adevarate dune de nisip, iar vegetatia de pe Pag, una dintre cele mai mari insule, aproape ca lipseste, pe Mljet, in sud, aceasta abunda, iar padurile sunt de-a dreptul luxuriante.

Desi pe insulele mai mari si cunoscute, cum ar fi Hvar, Brac sau Krk exista unitati de cazare cu servicii all-inclusive, nu trebuie neglijate nici insulele mai mici, unde iubitorii de liniste si traditii se pot caza in satele pescaresti, pentru o experienta unica.

Nici iubitorii de vestigii si situri arheologice nu vor fi dezamagiti de insulele croate. Astfel, pe Mali Losinj va puteti bucura de artefacte grecesti din bronz, in timp ce pe Hvar au fost descoperite amfore romane. In plus, pe Rab, Hvar, Cres si Korcula exista mai multe fortificatii medievale construite de pe vremea dominatiei Regatului Venetian, ce pot fi vizitate de turisti.

Recent, au fost descoperite sub apa, in apropierea insulei Silba doua sarcofage din piatra, despre care se crede ca dateaza din secolele 4-5 era noastra, iar autoritatile au anuntat ca vor construi aici un muzeu subacvatic.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
23 August 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.