Setari Cookie-uri

O data in viata ma casatoresc

Zilele trecute ma uitam pe albumul cu poze al familiei. Aniversari, petreceri, excursii, botezuri si nunti. Privind pozele de la nunta parintilor mei, mi-am dat seama cat de mult timp a trecut si cat de multe lucruri s-au schimbat.

Zilele trecute ma uitam pe albumul cu poze al familiei. Aniversari, petreceri, excursii, botezuri si nunti. Privind pozele de la nunta parintilor mei, mi-am dat seama cat de mult timp a trecut si cat de multe lucruri s-au schimbat.

Daca ai mei s-au casatorit la trei luni dupa ce s-au cunoscut, mie cred ca mi-ar lua trei luni pana sa ma hotarasc ce buchet de flori sa aleg. Este adevarat ca erau alte vremuri pe si piata nu era la fel de ofertanta pe atunci. Totusi cred ca mi-ar fi placut sa ma casatoresc in acele timpuri. Totul ar fi fost mult mai simplu. Mi-as fi ales o rochie alba, simpla, din matase, ca cea a mamei, pantofi albi, simpli si un buchet de trandafiri rosii. Petrecerea ar fi fost la un restaurant elegant, unde ar fi participat doar familia si prietenii apropiati.

Dar daca stau sa ma gandesc mai bine, o nunta ca aceasta pot face si acum. Dar cat de posibil este acest lucru cand ai atat de multe oferte si posibilitati? Spre exemplu invitatiile. Sunt cel putin douazeci, treizeci de modele de invitatii, in diferite stiluri, cu diferite forme, cu diverse mesaje. Sau buchetul de flori. Pot alege intre o mie de modele de flori si de combinatii: orhidee, crini, trandafiri albi, roz, galbeni, lalele negre si nu mai stiu ce ciudatenii.

Practic orice iti trece prin minte poti face. Daca vrei sa mergi la biserica intr-o trasura poti inchiria una, sau daca vrei sa te ia elicopterul de acasa, te poate lua un elicopter de acasa. Orice, absolut orice este posibil.

In caz ca nu te descurci, poti chiar angaja pe cineva care sa te ajute. Un planificator de nunta sau o agentie care organizeaza nunti. Bunica mea nu m-a crezut cand I-am spus ca exista oameni specializati pe organizarea de nunti. Si cum sa ma creada cand ea s-a maritat intr-un costum popular, lucrat manual, cu voal cusut de fir de aur. Da, chiar asa a fost, pentru ca bunica venea dintr-o familie instarita.

Punem atat de mult accentul pe aceste detalii materiale si uitam de ce ne casatorim. Din dragoste. Uitam ca nunta trebuie sa fie un act sacru, spiritual, ca doar nu degeaba se spune ca Dumnezeu ii binecuvanteaza pe cei ce se unesc pe viata.

Stiati ca anul trecut, numai in Statele Unite, industria nuntilor a adus profituri in valoare de 161 de miliarde de dolari.? (Da, miliarde, ai citit bine!) Sau stiati ca o nunta costa in medie 28 000 $, in conditiile in care nu au loc in orase ca New York sau San Francisco, unde viata este mai scumpa. Si sa nu uitam ca salariul mediu anul al unui american este de 30 000 $.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
25 Septembrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.