Setari Cookie-uri

Te-ai marita pentru bani?

Banii n-aduc fericirea, dar o intretin am auzit de multe ori. Nu pot nega ca nu-i asa, un trai saracacios e unul greu, insa am vazut familii sarace care erau fericite. Si eu imi doream cand eram mai mica lucruri care credeam ca ma vor face fericita, insa cand am ajuns sa le am golul din sufletul meu a ramas tot acolo. Am mai crescut si, ca orice tanara, m-am indragostit. Simteam nu numai ca nu imi lipseste nimic, ci ca intreaga lume este a mea. Eram ca beata de fericire in orice moment si nimic nu ma obosea, totul parea atunci a fi posibil.

"Banii n-aduc fericirea, dar o intretin" am auzit de multe ori. Nu pot nega ca nu-i asa, un trai saracacios e unul greu, insa am vazut familii sarace care erau fericite. Si eu imi doream cand eram mai mica lucruri care credeam ca ma vor face fericita, insa cand am ajuns sa le am golul din sufletul meu a ramas tot acolo. Am mai crescut si, ca orice tanara, m-am indragostit. Simteam nu numai ca nu imi lipseste nimic, ci ca intreaga lume este a mea. Eram ca beata de fericire in orice moment si nimic nu ma obosea, totul parea atunci a fi posibil.

Sa ne privam oare de a trai acel sentimet ce ne ridica simturile pe cele mai inalte culmi pentru bani? Daca pe timpul parintilor nostri ori al bunicilor casatoriile intre barbatii trecuti de prima tinerete si fetitele pure de numai douazeci de ani erau o raritate, astazi insa acestea au inceput sa primeze.

Peste tot vad tinere interesate de barbatii bogati, indiferent de varsta ori nivelul intelectual al acestora. Fete care nu mai sunt impresionate de o floare ori de un ursulet pufos ci de un Lamborghini Murcielago. Fete care vad fericirea in cumparaturi, in hainele pe care le poarta si in vizitele la saloanele de infrumusetare. Ce plictisitor mi se pare. Si cat va tine aceasta frumusete fizica?

Familia inseamna in primul rand dragoste, inseamna acel ceva unde te regasesti cu totul, unde nimic nu iti poate face rau si unde toate greutatile pot fi invinse. Viata langa persoana iubita sa fie ca o oaza de fericire in desertul vietii.

M-a inspirat sa scriu aceste randuri povestea unei dragi prietene. Era medic stomatolog si avea o relatie de sase ani cu un barbat ce intr-adevar o facea fericita, mereu o vedeam ducandu-se cu drag acasa si cumparand mici bunatati pentru iubitul ei. In fiecare zi stralucea, caci mereu era apreciata de cel de langa ea si nu se mai simtea frustrata de micile ei imperfectiuni. Imi povestea senina de greutatile prin care trec si cu cata usurinta isi pastrau optimismul, greutati care mie imi pareau tulburatoare. Ceea ce le lipsea era insa o stabilitate materiala. Cuplu tanar, erau la inceput de drum, cand abia incepeau sa stranga pentru o casa, o masina si cele ce mai sunt necesare unei familii.

Dar s-a intamplat ca la locul de munca al prietenei mele sa vina un pacient din Germania al carui fiu era tot medic stomatolog. Vizitele la cabinet ale acestui domn au fost suficiente incat sa o placa foarte mult pe Liana. In timp ea a ajuns sa ii cunoasca fiul, un om foarte instarit si cu alte viziuni asupra vietii, caci umblase mult prin lume. Langa acel barbat viata ei ar fi fost lipsita de orice grija financiara. Fiind frumoasa, tanarul doctor s-a indragostit de ea si i-a propus sa se casatoreasca, propunere pe care Liana a acceptat-o si a renuntat la relatia ei de sase ani.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
12 Februarie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.