Setari Cookie-uri

Dorinta sexuala scade in cuplurile casatorite

Ce bine ar fi sa fie o singura cauza ce duce la scaderea dorintei sexuale in cuplu, insa din pacate lucrurile sunt mai complicate de atat. Schimbarea stilului de viata, grijile de zi cu zi, aparitia copiilor, stresul etc, toate duc la scaderea interesului sexual in cuplu. Din pacate aceasta dorinta scade la 40% din cuplurile casatorite.

Rutina

Aceleasi activitati zilnice duc la plictiseala. Incepeti fiecare sa va doriti altceva si, de multe ori, aveti impresia ca acest “altceva” il gasiti in alta persoana. Femeile au un spirit de conservare mai pronuntat si se ataseaza mai mult de familie, insa barbatului ii este mai greu sa suporte aceasta rutina. De aici si pana la inselare sau destramarea relatiei nu mai este mult. Invatati ca in fiecare seara sa faceti ceva frumos, sa petreceti cu partenerul intr-o atmosfera romantica, o cina, o baie, un masaj de relaxare etc. Aceste mici atentii va vor tine impreuna si vor pastra pasiunea in cuplu.

Neintelegerile

Micile neintelegeri din viata de cuplu pot parea foarte mari atnci cand sunteti sub influenta stresului si a oboselii. Este bine ca tot timpul sa aveti in vedere faptul ca va iubiti sotul si sa nu va lasati subjugate impulsurilor de moment.

Anxietatea

De obicei cand sotii trec prin perioade mai dificile ale relatiei lor devin anxiosi, se gandesc ca poate nu mai satisfac dorintele partenerului, ca poate nu mai sunt iubiti sau se pot gandi chiar la inselare. Aceasta anxietate “orbeste” partenerii de cuplu, iar daca mai sunt si copiii la mijloc, aceasta teama ar putea sa nu duca la nimic bun. Ar fi mai bine sa continuati sa aveti incredere in partener sau macar sa ii aratati aceasta chiar daca in sinea voastra este altceva. Nu fiti repulsive ci, din contra, chiar daca in unele seri sunteti foarte obosite, totusi nu strica sa evitati un refuz.

Aspectul fizic

Din pacate odata cu trecerea timpului corpul nostru se modifica, isi schimba dimensiunile, tonicitatea etc. Este posibil ca o cauza a scaderii dorintei sexuale in cuplu sa fie si aspectul fizic. Acordati mai multa atentie corpului dumneavoastra si nu lasati anii sa vi se citeasca pe chip.

Totusi scaderea dorintei sexuale in anumite limite este ceva firesc in cuplurile casatorite, astfel ca partenerii isi pot focaliza energia si pe alte aspecte ale viitorului lor impreuna. Aceasta perioada de tranzitie spre stabilizare este inevitabila intr-o casnicie, iar partenerii trebuie sa aiba rabdare unul cu celalalt si sa manifeste intelegere reciproca.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 Februarie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.