Setari Cookie-uri

Casnicia la distanta, o relatie condamnata?

Din pacate ritmul de evolutie al vietii si cel de munca, necesitatile crescande si modul de viata din ce in ce mai alert determina multe cupluri sa aleaga, macar pentru o perioada de timp, sa lucreze fie prea mult, fie intr-o alta localitate sau chiar alta tara.

Din pacate ritmul de evolutie al vietii si cel de munca, necesitatile crescande si modul de viata din ce in ce mai alert determina multe cupluri sa aleaga, macar pentru o perioada de timp, sa lucreze fie prea mult, fie intr-o alta localitate sau chiar alta tara.

Astfel, relatia lor de cuplu devine una la distanta, cu revederi rare, o data pe saptamana sau mai rar, iar daca acestia reprezinta deja o familie si mai au si copii, lucrurile nu vor evolua prea bine, riscul pierderii relatiei fiind destul de mare. Chiar daca revederile saptamanale sunt mult mai emotionante, asteptati cu nerabdare momentul cand va veti lua partenetrul in brate si de multe ori gandul in cursul saptamanii va zboara la familie, totusi acestea toate se pierd in timp si expresia «Ochii care nu se vad se uita» devine destul de reala.

Chiar daca vorbiti in tmpul saptamanii din cand in cand si va revedeti la finalul acesteia, apropierea intima se pierde in timp daca nu stiti sa o mentineti. Daca aveti copii, acestia isi vor cere si ei dreptul de a petrece timp cu parintele absent, prietenii vor dori sa va vada, parintii la fel si este posibil ca timpul care va mai ramane doar voua sa fie unul foarte scurt. Sa nu mai punem la socoteala oboseala voastra de la final de saptamana si dorinta de odihna, care fura si ea din timpul petrecut impreuna. Singuratatea pe care o resimtiti fiecare in timpul saptamanii cand unul dintre voi lipseste, cand nu puteti dormi langa el sau diminetile le petreceti singuri, cand va intoarceti acasa si stiti ca nu va gasiti sufletul pereche, toate acestea «macina» iubirea voastra si va favorizeaza gandurile de neincredere, gandurile urate care va strica sentimentele pure si va indeparteaza de celalalt. Va trebui sa invatati sa comunicati eficient, sa va simtiti aproape chiar daca nu sunteti, sa mentineti relatia in stadiul de intelegere, fara certuri, plina de romantism si pasiune, de grija si blandete, de momente frumoase, chiar daca sunt rare, caci intotdeauna calitatea a contat mai mult decat cantitatea.

Ce trebuie sa faceti pentru a va salva casnicia

Cum probabil de multe ori ati auzit, unul din pilonii de rezistenta ai unei relatii este reprezentat de arta comunicarii. Astfel, incercati sa comunicati zilnic, caci astazi exista nenumarate tehnologii care va stau la dispozitie, cea mai indicata ar fi telefonia mobila si messengerul, unde va puteti auzi vocile si de asemenea va puteti vedea. Comunicati in timpul saptamanii toate acele lucruri marunte de peste zi, ce ati mai patit interesant, ce ar putea crea probleme, dezbateti impreuna si faceti planurile pentru week-end. Este important sa va marturisiti la timp toate activitatile zilnice, ca la finalul saptamanii sa nu pierdeti timpul povestind nimicuri, ci sa il fructificati, sa profitati de el.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
5 Mai 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.