Setari Cookie-uri

Teama de a doua casatorie

Orice cuplu trece prin emotii mari in asteptarea evenimentului prin care isi vor uni destinul in fata lui Dumnezeu si a oamenilor. Se apropie ziua mult visata, are loc unirea intru trup si suflet. Invitati dragi, flori, veselie, fete imbujorate, sperante, urari de bine, milioane de visuri si mii de sperante, implinire, juraminte rostite din suflet si doua suflete pereche in fata altarului... Fericirea pluteste in aer. Inimile indragostitilor mai au putin si ajung si ele la cer.

Orice cuplu trece prin emotii mari in asteptarea evenimentului prin care isi vor uni destinul in fata lui Dumnezeu si a oamenilor. Se apropie ziua mult visata, are loc unirea intru trup si suflet. Invitati dragi, flori, veselie, fete imbujorate, sperante, urari de bine, milioane de visuri si mii de sperante, implinire, juraminte rostite din suflet si doua suflete pereche in fata altarului... Fericirea pluteste in aer. Inimile indragostitilor mai au putin si ajung si ele la cer. Inca putin si cerul ajunge la ei. Cine nu-si aduce aminte de magicile combinatiii de cuvinte “La bine si la rau” sau “Pana cand moartea ne va desparti”? Fericirea te face inocent si naiv si crezi cu tarie in aceste cuvinte. Ce se intampla daca insa dupa un timp, dupa o perioada de certuri si de neintelegeri, de abuzuri sentimentale si de suferinta cuvintele care altadata te faceau sa crezi in eternitate te lasa acum rece? Nimic deosebit... doar ca ajungi la concluzia ca divortul este singura solutie care iti poate reda integritate sentimentala si alegi sa faci acest pas.

Citește și:

Timpul se scurge si vindeca multe rani, iar odata cu el vine si intelepciunea. Gasesti de cuvinta ca este timpul sa lasi in urma resentimentele, ura, furia, mania, tristetea, sentimentele de neputinta si alegi sa mergi pe un alt drum. Gasesti ca este timpul sa mergi mai departe, gasesti o persoana alaturi de care te simti bine si care trezeste in tine sentimente de mult uitate. Ajungi si in punctul in care ti se cere sa spui “da” pentru a doua oara. In mod sigur, in acel moment se vor naste o mie de semne de intrebare si doar o suta de raspunsuri. De ce femeilor le este teama de a doua casatorie dupa ce au pus punct unei casnicii anterioare? De ce ne este teama sa punem punct unui capitol deja incheiat si sa deschidem alte file din cartea vietii? Ei bine... pentru ca ne este frica sa iubim iarasi cu intensitatea cu care am facut si in prima casatorie, pentru ca ne este teama sa ne oferim iarasi sufletul pe tava gandindu-ne ca se va gasi altcineva care sa spulbere si putinul suflu de viata care a mai ramas in el. Psihologii spun ca cel mai greu pas dupa incheierea unei casatorii este implicarea intr-o alta relatie. Dupa ce au resimtit efectele devastatoare ale unei casnicii nereusite, majoritatea femeilor manifesta o anumita reticenta cand vine vorba de oficializarea celei de a doua casatorii, chiar daca sentimentele fata de persoana respectiva sunt puternice.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
15 Mai 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.