Setari Cookie-uri

Drumul spre altar are 10 pasi

Poate relatia voastra este de lunga durata, poate are doar cateva saptamani sau luni in urma, insa timpul nu este neaparat necesar atunci cand vine vorba de sufletul pereche. Cu toate acestea, chiar daca va intelegeti minunat, totusi unele persoane nu pot scapa de teama pentru casatorie.

Poate relatia voastra este de lunga durata, poate are doar cateva saptamani sau luni in urma, insa timpul nu este neaparat necesar atunci cand vine vorba de sufletul pereche. Cu toate acestea, chiar daca va intelegeti minunat, totusi unele persoane nu pot scapa de teama pentru casatorie.

Sunteti de mult timp impreuna si nu te-a cerut inca? Totusi drumul spre altar nu este atat de dificil daca va iubiti si alocati timp relatiei voastre. Cheia relatiilor de succes consta in cateva lucruri mici care scot in evidenta aspectele calitative ale relatiei voastre, ci nu neaparat cantitative. Iata cateva dintre cele mai importante verigi ale lantului relational.

1. Aveti grija ca in fiecare seara sa va rezervati macar o ora unul pentru celalalt, astfel incat relatia voastra sa devina mai profunda si mai calda cu fiecare zi. Nu uitati ca fara timp de “calitate”, relatia nu va reusi.

Citește și:

2. Cu compromisuri sau fara? Ideal ar fi fara, insa viata in doi presupune totusi anumite compromisuri si dezvolta unele limite peste care nici unul dintre voi nu ar trebui sa treaca. Spre exemplu trebuie sa invatati sa impartiti, sa va ganditi la celalalt, sa primiti o invitatie pentru doi, nu pentru unul, sa faceti lucruri de care nu aveti chef atunci cand este nevoie (curatenie, macare, un ceai cand partenerul e racit sau ii e rau in miezul noptii etc).

3. Independenta totala? Ei bine, independenta de cuplu are un alt inteles fata de libertatea totala, spre exemplu nu poti pleca de acasa fara sa nu ii spui unde mergi, nu in sensul de a da raportul, ci pentru ca partenerul s-ar putea sa isi faca griji pentru tine. Mai mult, aveti pretentia la o viata fara secrete. Insa pentru ca relatia sa devina mai calda este foarte important sa ii acordati celuilalt o libertate personala, sa nu se simta sufocat. Arata-i partenerului tau cat de multa nevoie ai de el, dar nu exagera.

Citește și:

4. Comunicarea in cuplu, alaturi de atractie, reprezinta baza unei relatii frumoase si stabile. Tocmai de aceea trebuie sa va ascultati reciproc si sa va apreciati partenerul atunci cand face acest lucru. De asemenea aprecierile nu trebuie sa intarzie ori de cate ori sunt bine meritate. Un compliment din cand in cand va fi savurat de partenerul de cuplu.

5. Fa-l sa te aprecieze si invers, caci este valabil pentru amandoi. Nu asteptati complimentarile spontane, insa spuneti ceva despre voi de bine si cereti-i parerea. Nu va neglijati niciodata aspectul fata de partener, daca nu vreti sa intoarca privirile dupa alte “exemplare”.

Vizionare placuta


Kudika
29 Mai 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.