Setari Cookie-uri

Ai spune "da" in momentul actual persoanei pe care o iubesti?

Curioasa sa aflu care sunt limitele iubirii, am intrebat perechile de indragostiti din jurul meu daca ar ezita sa spuna da persoanei pe care o iubesc. Am cerut parerea unor cupluri ce sunt implicate intr-o frumoasa si lunga relatie si traiesc de asemenea o poveste de dragoste pe masura. Am primit raspunsuri de la ambii parteneri (este arhicunoscut faptul ca barbatii resimt o oarecare teama fata de ideea de casatorie si angajament, asa ca am luat in considerare indeosebi raspunsurile persoanelor de sex feminin).

Casatoria reprezinta insa un amagitor joc de loterie. Promite armonie si intelegere perfecta, insa nu de multe ori nu le gasim in ea, ci in noi insine; Ea presupune o legatura de durata intre doua fiinte ce exista in mod separat din punct de vedere psihologic, dar laolalta din punct de vedere emotional. In primul rand, angajamentul trebuie sa-l iei fata de tine insati si apoi fata de cel iubit. Poate ca o relatie inseamna a da si a lua, insa casatoria nu ofera neaparat si siguranta iubirii.

Alinierea la legea casatoriei nu coincide intotdeaua cu dezvoltarea iubirii. Femeile, mai mult decat barbatii, simt nevoia de a se darui in totalitate unui barbat si de a da o finalizare acestei daruiri. Pentru unele femei, casatoria nu reprezinta doar o uniune de suprafata, un inel pe deget, responsabilitati in plus, limitare a libertatii sau un act cu semnatura proprie. Reprezinta o promisiune de daruire fizica, sufleteasca si morala. Pentru altele in schimb la fel cum oamenii, sentimentele, emotiile, gandurile se pot schimba, la fel o poate face si casatoria. Esenta casatoriei nu ramane intotdeauna aceeasi. Si apoi cine garanteaza ca o casnicie maraton se suprapune cu o iubire de lunga durata?

Citește și:

Sursa: Garbo.ro

Citeste articole asemanatoare pe Grabo:

Comunicarea emotionala si tipuri de cupluri

Metode de atenuare a pistruilor

Dieta South Beach

Vizionare placuta


Kudika
29 Iulie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.