Setari Cookie-uri

De ce nu m-am maritat inca? Confesiunea unui om egoist

Mi s-a spus de foarte multe ori ca atunci cand o sa ating varsta de 30 de ani o sa am familia mea, o sa am copii mei, o sa-mi doresc sa ma asez la casa mea, o sa fiu mai mult decat fericita sa fiu iubita fidela a unui barbat care ma iubeste. Iar eu la randul meu o sa-l iubesc atat de mult incat o sa-mi doresc ca, pret de o viata intreaga, El si numai El sa existe pentru mine. Nu o sa ma mai gandesc la altul. Asa se spune, asa o fi... Sufeream, conform opiniei generale, de ceea ce se numeste teama de angajament.

Atunci cand o sa am marit imi doresc sa port copiii Lui. Nu vreau sa fiu mama doar pentru a-mi urma menirea de femeie ajunsa la maturitate deplina. Nu vreau sa trec prin chinurile cumplite ale nasterii doar pentru a-mi urma scopul firesc si usor meschin al procrearii. Vreau sa-mi iubesc sotul atat de mult incat sufletul sa tanjeasca ca trupul sa poarte in interiorul sau copia minuscula a barbatului iubit. Si inainte ca sotul meu sa se declare iremediabil indragostit de farmecul si de surasul nevinovat al unui prunc, vreau sa ma iubeasca in mod exclusiv pe mine.

Nu m-am maritat inca deoarece nu am aflat misterul iubirilor fara cale de intoarcere. Am experimentat insa rebuturi si m-am ingrozit cand am vazut ca sunt capabila sa ma dedic in exclusivitate compromisurilor si minciunilor intortocheate. Am spus de atatea ori “te iubesc” ca am uitat si numarul . Tin minte insa motivele: singuratatea, teama, slabiciunea, pasiunea fizica, dorinta de afectiune . Niciodata insa cel adevarat! O sa ma marit in momentul in care, fara sa raspunda strigatului meu disperat de chemare, iubirea o sa vina la mine de una singura. Fara ca eu sa o implor sau sa o mint intr-un asa hal incat sa ajung si eu insami sa o cred. Caci iremediabil... sunt si voi fi un om egoist. Poate doar iubirea sa ma schimbe...

Citește și:

Sursa: Garbo.ro

Citeste articole asemanatoare pe Garbo:

A fost dragoste, a devenit prietenie?

Profil de personalitate in forma trupului

Din iubire, l-am lasat sa ma insele...

Vizionare placuta


Kudika
19 August 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.