Setari Cookie-uri

Casnicie: Cum il educi, asa nu-l ai

Unde sunt povestile de altadata? Unde sunt cenusaresele oropsite de soarta, dar cu un noroc picat din cer, unde sunt frumoasele adormite dar trezite fix la tanc de cel mai vigilent print vazut vreodata? Unde sunt printii care iti jurau marea cu sarea si care dupa ceva timp de la juramant se apucau sa iti aduca marea cu tot cu sare chiar la usa bordeiului? Au apus vremurile cand Cenusareasa statea cuminte intr-un colt plin de cenusa si se multumea sa isi planga de mila, asteptand pe cineva sa o salveze. Cenusareasa de astazi se lupta mai dur ca zgripturoaicele pentru dragoste, pentru fericire, pentru a obtine ceea ce isi doreste cu adevarat.

Si uite asa te trezesti avand langa tine o mandrete de barbat care iti promite la inceput marea schimbare si pe parcurs se forteaza din rasputeri sa ti-o demonstreze, atunci cand nu mai are loc de gura ta . Uite asa din frumoasa frumoaselor ajungi cenusareasa cenusareselor. Ai intins un deget, ti s-a luat toata mana. Ai gatit prima oara din dorinta de a-l impresiona, a doua oara din dorinta de a-i demonstra dragostea si a treia oara se asteapta sa-i gatesti mereu de acum incolo. Fara sa ai nevoie de un motiv. I-ai pregatit prima oara micul dejun, a doua oara cina, a treia oara isi asteapta micul dejun, cina si ca bonus desertul.

Doar o data la 6 luni, sotia cenusareasa se transforma in frumoasa balului. Atunci cand el considera ca in sfarsit meriti o iesire in restaurantul nou deschis in cartier. De spalat, nu speli tu ca spala masina. Intinzi in schimb rufe, gatesti, calci, duci copilul si il iei de la gradinita, faci compromisuri peste compromisuri doar doar o sa le aprecieze si o sa-ti raspunda prin ale lui. Da de unde... Cu cat le repeti mai des, cu atat se asteapta o marire a lor. Si tot asa, sperand sa schimbi un "el", ajungi sa schimbi un "tu". Si nici urma de mai mult respect, mai multa apreciere sau mai multa iubire... E clar insa. Din start, ai pornit pe drumul spinos al schimbarii celuilalt printr-o educatie gresita.

Citește și:

Asadar, un sfat: Ia-l de la inceput “educat” sau cu ajutorul tau, lasa-l sa invete lectia autoeducatiei. Intr-un mod corect... Nu incerca sa-l schimbi daca tu la randul tau nu vrei sa te schimbi. Deschide bine ochii si nu cumva sa crezi in ochii celui care iti jura ca de dragul tau o sa mute muntii din loc. Nu o sa se poata, dar cel putin el sa-si doreasca sa poata... Si nu doar la inceputul relatiei, pe tot parcursul ei. Educa-l azi pentru a nu constata ca maine este prea tarziu... Daca asa l-ai luat, asa nu poti sa il pastrezi.

Sursa: Garbo.ro

Citeste si alte articole pe Garbo. Noi iti recomandam:

Ce au visat ei... s-a adeverit

Top 10: Frumusete la 40 de ani

Ce tip de personalitate are bebelusul tau?

Vizionare placuta


Kudika
12 Februarie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.