Setari Cookie-uri

Am mintit ca sa ma ia de nevasta

Probabil multe cupluri fac asta: joaca un mic teatru al perfectiunii pentru celalalt ca sa fie placut, apreciat, iubit s.a.m.d. Pana se casatoresc, apoi lucrurile se schimba si se intreaba de ce.

In fine, la un moment dat am obosit sa mai joc teatru simtind nevoia sa fiu eu. La un moment dat nu am mai avut chef intr-o seara de curatenie dupa el, eram obosita si doream sa dorm, atat. Nu m-a lasat, a facut un intreg scandal, ca e mizerie, ca lui ii e foame, de parca era olog si nu putea sa isi puna singur o blida de manacre si sa isi stranga bot hainele intr-un dulap sa nu mai stea ravasite in toata casa. Pur si simplu imi era rau, nu am putut sa ma mai ridic din pat. Problema lui insa a fost ca a ramas casa ravasita, nu ca eu zaceam si imi era rau. El isi facea griji de stomacul lui, poate nici eu nu mancasem. Doream sa ma linistesc, sa ma odihnesc, dar n-am avut parte de asta. Stunci am inteles ca eram acolo mai mult pentru confortul lui. Poate el chiar asta isi dorea de la viata si era fericit asa... nici nu avea motive sa fie altfel. Dar eu nu eram. Mi-am dat seama ca am acceptat in lant o serie de compormisuri pe care nu puteam sa le suport o viata. Merge cativa ani, dar la un moment dat simti nevoia sa fii tu, sa iti satisfaci si propriile placeri, in stilul tau de viata. Simti cum anii trec si cad ca o povara pe umerii tai, silindu-te parca sa iti analizezi propria fericire. M-am uitat pe mine. Il iubeam in continuare, insa nu puteam sa nu observ ca zaceam pur si simplu fara sa am puterea, forta de a ma ridica, iar el nu dadea doi bani pe acest aspect. Am inteles ca eu eram langa el, dar el nu era langa mine la bine si la rau. Nu imi putea fi sprijin in viata, alinare, dragoste... Desi juca un rol asa de bun...

Citește și:

Am inteles ca viata in doi inseamna actvitati comune, inseamna ca unul nu il lasa pe celalalt sa faca toate treburile singur, inseamna ca il intreaba daca ii e bine atunci cand observa un comportament ciudat, inseamna ca se precoupa si el sa-i faca o surpriza placuta... pur si simplu a iubi inseamna a-ti pasa de celalalt fara nicio obligatie.

Am divortat de curand cu gandul ca niciodata nu voi mai incerca sa par ceea ce nu sunt, sa joc un rol care nu-mi apartine doar ca sa fiu pe placul cuiva. Cine mi-e potrivit ma place vesela si cu restul calitatilor si placerilor mele sau cel putin imi ofera libertatea de a mi le satisface. Sa nu jucati niciodata teatru de dragul unei relatii, oricat de mult ati iubi... in felul acesta ii scrieti sigur testamentul. Cine va este pereche va face casa buna cu voi asa cum sunteti. Poate va incerca sa schimbe unele defecte in bine, dar nu sa va schimbe intregul comportamnt si mod de a vedea viata.

Citește și:

Tina

Vizionare placuta


Kudika
12 Martie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.