Setari Cookie-uri

O fata monstruoasa a iubirii

Gelozia e acel sentiment ce pare sa urmareasca iubirea la fiecare pas. Daca ne uitam de aproape gelozia e mai degraba o poza a umanitatii facuta cu mii si mii de ani in urma; poate de aceea nu ne place, ne aminteste de omul primordial, animalic, care ar fi in stare sa faca orice sa isi apere posesia. Am vrea sa putem spune ca am evoluat indeajuns incat sa ne reprimam astfel de porniri insa nu e posibil sa anihilam o parte din noi. Cine spune ca nu a fost gelos niciodata fie nu a iubit niciodata, fie minte. Gelozia e, ca si iubirea, un sentiment universal ce nu tine cont de varsta, sex sau orientari sexuale.

Poate aspectul cel mai trist al geloziei e ca impinge oamenii spre infidelitate. Intr-o prima instanta ii indeparteaza si ii exaspereaza pe cei dragi iar mai apoi ii impinge sa faca ceva ce poate nu ar fi facut in conditii normale – sa insele. Acesta este prognoza cea mai intunecata, din nefeicire, nici scenariile ramase nu arata prea bine. Cum nu se poate trai alaturi de un partener gelos, cealalta jumatate decide de multe ori sa puna punct supravegherii si interogatoriilor continue. Viata alaturi de un partener “dependent” de gelozie poate fi iad astfel incat sansele de reusita ale unei astfel de relatii sunt destul de mici.

Gelozia exagerata omoara iubirea. Pentru a fi o forta pozitiva in relatie ea trebuie temperata printr-o munca sisifica. Primul pas spre vindecare e acceptarea. Insa nu primul pas e cel mai greu. Cel mai dificil lucru e sa iti rezolvi problemele legate de increderea in propria persoana. Un respect de sine sanatos e cea mai buna protectie impotriva geloziei distructive. Si totusi cat de greu este sa acceptam ca fostul nu ne-a inselat din vina noastra si ca nu suntem cu nimic mai prejos decat oricare alta femeie, indiferent ca are o silueta de silfida si fata de papusa. Doar atunci te vei putea implica cu adevarat intr-o relatie, te vei putea lasa sa cazi in gol numai cu gandul ca exista cineva care sa te prinda, vei putea crede in cel de langa tine si in relatia voastra si vei putea iubi cu adevarat.

Citește și:

Un articol de Ioana I.

Sursa: Kudika.ro

Citeste si alte articole pe Kudika. Noi iti recomandam:

5 pozitii sexuale cu cate un smen picant
Test: Calculeaza sansele de reusita ale relatiei tale!
Secretul din spatele unei partide de sex memorabile

Vizionare placuta


Kudika
12 Noiembrie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.