Setari Cookie-uri

Comunicarea gresita in cuplu

De cele mai multe ori tindem sa deformam mesajele care vin inspre noi pentru ca nu stim sa ascultam cu adevarat, pentru ca avem tendinta sa ne gandim la noi insine in timp ce ascultam si nu suntem capabili sa-l intelegem pe celalalt.

Si eu am o parte de umbra, poate nu sunt atat de perfecta cat vreau sa par, si cu cat accept acest lucru cu cat mi-e mai usor sa ma iubesc pe mine, asa cum sunt. Cum am ajuns aici? Societatea a avut grija sa planteze in inconstientul meu anumite limite, bariere, reguli si modele gresite pe care le urmez astazi. Criticul din viata mea tot timpul mi-a zis: Esti prost, nu esti bun de nimic, nu trebuie sa spui ce gandesti pentru ca sunt numai prostii. Abtine-te!

Abtine-te???? Ce fel de sfat e asta? Cum adica sa ma abtin? Eu sunt cine sunt, si am dreptul sa spun ceea ce gandesc, am dreptul sa imi dezvalui gandurile si emotiile atunci cand ele apar. Eu sunt singura persoana pe care o cunosc ,ca urmare imi exprim nevoile, dorintele, temerile, suferintele pentru ca celalalt sa stie ce se petrece in mine.

Il ascult pe cel de langa mine si ii permit sa se exprime asa cum este, il asigur ca nu e nimic gresit in a-mi dezvalui trairile sale si ca numai asa se va deschide o poarta intre noi doi. Am observat ca atunci cand inveti sa asculti cu adevarat, sa auzi cu adevarat ceea ce ti se spune fara a deforma cuvintele si a interpreta spusele celuilalt dupa propriile proiectii se intampla minuni. In momentul in care am ales sa fim intr-o relatie, in momentul in care m-am indragostit de tine, m-am indragostit ce cine esti si iti permit sa-ti exprimi individualitatea in continuare.

Citește și:

indragostiti Pentru a experimenta intimitatea in relatia de cuplu este fundamental asadar sa deprindeti arta comunicarii. Ghideaza-te pe urmatoarele principii si ai sa observi cum lucrurile se schimba.

Invata sa asculti!

Cand vorbesti cu el deschideti nu numai urechile ci deschideti inima. Eu sunt aici sa te ascult si sa te inteleg. Ai dreptul sa dai glas gandurilor, trairilor, emotiilor tale. Te iubesc si te accept asa cum esti si accept ca fiecare gand, fiecare emotie e parte din tine ca individ si eu nu am puterea sa schimb. Ma accept pe mine asa cum sunt si te accept pe tine. Iti ascult nevoile, iti impartasesc si respect gandurile si emotiile. Ma deschid sa te primesc si sunt constienta ca eu sunt stapana pe alegerile mele.

Vizionare placuta


Kudika
19 Noiembrie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.