Setari Cookie-uri

Dosar: Secretele fericirii pana la adanci batraneti

Desi timpul nu ne mai permite sa vorbim despre longevitatea fericirii pana la adanci batraneti, vom incerca sa demonstram contrariul.

Desi timpul nu ne mai permite sa vorbim despre longevitatea fericirii pana la adanci batraneti, vom incerca sa demonstram contrariul. Redactorii revistei Oprah ne dezvaluie asadar, aspectele importante care stau la baza casniciilor de succes:

Increderea

Pentru a defini increderea nu e neparat nevoie de un dictionar, asta doar daca, situatia nu o impune. Increderea si fericira sunt sinonime fie chiar si partiale, deoarece cu cat una este mai mare, atrage dupa sine si crestera celeilalte. In doi, increderea trebuie sa fie cuvantul de ordin. Pentru un cuplu increderea reprezinta atuul unui viitor chiar daca nu intotdeauna rasare soarele. Cu atat mai mult, in astfel de momente partenerii se cunosc mai bine, isi admit defectele si calitatile, intr-un cuvant accepta ca increderea se construieste nu se primeste din partea cuiva.

A avea incredere inseamna a invata cate putin din lectia despre fericire. Se spune ca niciodata nu-l cunosti foarte bine pe cel de langa tine. Daca este sau nu asa, doar experienta de viata o poate confirma. Totusi, cert este ca, daca nu exista minima speranta fie din punct de vedere comportamental si sentimental, longevitatea increderii va fi pusa la indoiala. Fericirea de cuplu nu se masoara neaparat in declaratii siropoase de o clipa ci in increderea de o viata.

Asteptari comune

Asteptarile comune sunt, cu siguranta, rezultatul increderii. Daca despre opinii divergente se poate discuta, in ceea ce priveste asteptarile,indubitabil ca ele trebuie sa fie la unison. Cand va ganditi deja la un viitor in comun si asteptarile trebuia sa aiba un punct comun: puterea exemplului. Acesta poate sa vina, in primul rand de la parinti, apoi de la cunoscuti, doar cei credibili, si nu in ultim rand din putina proprie experienta de viata. Atunci cand exista ceva comun, iubirea si acceptarea atuurilor comune, se poate vorbi de liantul care face ca doua ramuri al aceluiasi copac sa aiba o radacina si o tulpina comuna.

Umorul

Ce s-ar face omul fara umor? Daca existenta se masoara in ani, umorului ii ramane capacitatea de a simula existenta. Fiecarei zi ii trebuie un zambet. Auzim deseori ca trebuie sa ne bucuram de fiecare clipa. Cu toate acestea, nu toate persoanele sunt inzestrate cu umor. Trebuie sa stii cand si cum se face haz de necaz. Un zambet in coltul gurii, o fata luminata, puterea de a zambi cand afara este nor si mai ales darul divin de a-i face pe altii sa rada din nimic inseamna a avea umor.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
22 Iulie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.