Setari Cookie-uri

Triunghiul conjugal

Dragostea debuteaza, de obicei, prin "starea de indragostire" care nu este nimic altceva decat "atentia anormal fixata asupra altei persoane".


Semne de infidelitate


Care sunt cele mai intalnite situatii si clisee verbale sau atitudinale care apar atunci cand o a treia persoana intervine in cuplu? Prima reactie si cea mai frecventa a unei sotii inselate este sa dea vina pe "cealalta" pentru toate problemele din casnicia ei.

Femeia, mai mult decat barbatul, datorita particularitatilor psihologice, cauta stabilitate, siguranta si protectie emotionala intr-o casnicie. De regula, ea se daruieste familiei, fiind tot timpul prinsa intre responsabilitatile profesionale, maritale si parentale. Uneori, ea este coplesita si de responsabilitatile financiare si de planificare a bugetului familial. Este atat de ocupata, incat, nici nu mai observa ca partenerul nu ii mai face complimente, nu ii mai aduce flori, este distant si rece, intarzie deseori seara gasind tot felul de scuze, de regula, de ordin profesional, si adoarme imediat.

De fapt, cei doi nu mai comunica. Pe acest fond, in momentul in care afla ca este inselata, femeia are o reactie de soc, incarcata de revolta si agresivitate. Apoi ea incepe sa prelucreze rational ceea ce i se intampla, gasind de cele mai multe ori motivatii externe cuplului pentru infidelitatea sotului. Sotia inselata doreste sa inteleaga de ce i s-a intamplat tocmai ei acest lucru.

Autor: Dr. Psiholog Mirela Zivari
Institut: www.terapiam.ro

Sursa: Psiholife.ro

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
26 Octombrie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.