Setari Cookie-uri

Tipologia celor dependenti de iubire

Susan Peabody identifica mai multe tipologii ale dependentilor de iubire: dependentul obsesiv, dependentul codependent, dependentul de relatii, dependentul narcisist, dependentul ambivalent.

Dependentul Ambivalent

Problema Dependentilor Ambivalenti nu o reprezinta renuntarea la partener sau intreruperea relatiei. Pot sa spuna “stop” relatiei, pot sa renunte la partener. Problema reala in cazul Dependentilor Ambivalenti este aceea ca, ulterior, dupa ce au incheiat relatie, nu pot merge mai departe. Sunt adeseori numiti si anorexici emotionali. Tanjesc dupa iubire si afectiune, insa in acelasi timp se tem de intimitate si de ceea ce presupune contactul intim si emotional. In aceasta categorie sunt incluse urmatoarele subcategorii:

  • dependentul de iubire neimpartasita
  • dependentul sabotor
  • seducatorul care seduce si pleaca
  • dependentul de aventuri romantice

Dependentul de iubire neimpartasita - INTR-O BUNA ZI O SA MA IUBESTI

Dependentul de iubire neimpartasita este acea persoana care iubeste excesiv, uneori obsesiv, o persoana care nu este sau nu poate fi disponibila pentru ea. Suferinta de a nu putea fi cu acea persoana poate fi doar interioara (persoana respectiva sufera in tacere, neexteriorizandu-si iubirea neimpartasita) sau exterioara (persoana respective va incerca sa faca orice pentru ca persoana iubita sa raspunda iubirii sale). De multe ori, acest tip de iubire-dependenta se bazeaza pe sperante si iluzii, fantezii si planuri nerealiste.

Citește și:

Dependentul Sabotor – TE IUBESC, DAR NU POT SA TE IUBESC PENTRU TOTDEAUNA

Vizionare placuta


Kudika
8 Februarie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.