Setari Cookie-uri

De ce inseala barbatii?

M. Gary Neuman, consilier pe probleme de mariaj, a intervievat 200 de barbati infideli si fideli, pentru a afla care sunt motivele care ii fac pe acestia sa isi gaseasca o amanta.


Infidelitatea barbatilor romani…

O imagine de ansamblu despre aceasta problema de cuplu, ne-o poate oferi filmul “Marti, dupa Craciun”. Filmul lui Radu Muntean a castigat extrem de multe aprecieri abordand acest subiect obisnuit al vietii si totusi controversat. Filmul este cu atat mai interesant cu cat actiunea este plasata in Romania.

Pentru a afla mai multe detalii despre infidelitatea barbatilor romani, am intervievat-o si pe Iulia Florea, psiho-terapeut. Comentariul ei confirma in mare masura, observatiile psihologului M. Gary Neuman.

“Un studiu efectuat in Romania a relevant faptul ca 83% dintre romanii intervievati au considerat ca <<legaturile extraconjugale reprezinta intotdeauna sau aproapre intotdeauna un lucru gresit>>, 86% dintre participanti au declarat ca <<fidelitatea este foarte importanta pentru un mariaj de succes>>. Din acest studiu reiese ca cei mai multi oameni vad o aventura amoroasa ca pe un potential distrugator al unei relatii. Care este motivul pentru care infidelitatea totusi apare, dat fiind faptul ca cei mai multi oameni dezaproba aventurile amoroase?"

Citește și:

Cele mai multe aventuri sunt mai degraba simptome si nu cauze ale problemelor de cuplu. Adesea, aventurile apar dupa ce relatia a avut probleme o perioada de timp”, explica Iulia Florea, psiho-terapeut.

“Infidelitatea poate aparea din dorinta de a cauta caldura, confortul si siguranta care nu-i mai sunt oferite de catre partenerul de cuplu. Infidelitatea este vazuta ca o evadare din situatia in care se gaseste relatia si ofera o situatie departe de orice probleme, certuri, dificltati”, spune Iulia Florea.

Iulia mai semnaleaza si alte probleme care pot duce la infidelitate: anumite schimbari in viata - schimbarea casei, a job-lui, decesul unei persoane dragi, recuperare dupa o boala, sarcina sotiei, incredere scazuta in sine, nesiguranta, egoismul, dorinta de sex crescuta si alte probleme de relatie cum ar fi certurile marunte, problemele financiare si criza varstei de mijloc. Oamenii trec prin multe schimbari in jurul verstei de mijloc. O parte din barbatii care ajung la varsta de 45 de ani doresc sa renunte la anumite moduri invechite de viata si sa experimenteze altele noi. O aventura poate insemna pentru ei, un stil de viata nou.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
10 Februarie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.