Setari Cookie-uri

Cele patru Legaminte ale fericirii

'Cele patru legaminte' pot fi considerate un inspirational si puternic cod al conduitei, al vietii si al iubirii, dar si al libertatii personale.

'Cele patru legaminte' pot fi considerate un inspirational si puternic cod al conduitei, al vietii si al iubirii, dar si al libertatii personale.

Publicata in 1997 si citita in lumea intreaga, cartea lui Don Miguel Ruiz -“The Four agreements” - reprezinta si astazi pentru multi o carte de capatai. Avand ca punct de plecare stravechea intelepciune tolteca, “Cele patru legaminte” pot fi considerate un inspirational si puternic cod al conduitei, al vietii si al iubirii, dar si al libertatii personale, al comunicariii.

“Oameni ai cunoasterii si ai intelepciunii stravechi”, artisti, filozofi si oameni de stiinta, toltecii erau de parere ca intreaga energie, materiala sau imateriala, este furnizata de univers, universul fiind totodata cel care o guverneaza. Toltecii, acesti maestrii ai spiritualitatii mexicane a secolului X sunt preocupati de cercetarea si pastrarea cunostintelor traditionale spirituale mostenite de la inaintasii lor.

Citește și:

Miguel Ruiz sustine ca fiecare dintre noi isi traieste viata bazandu-se pe un set de legaminte pe care le-a facut cu sine insusi, cu ceilalti, cu forta superioara care ne guverneaza. Aceste acorduri nu sunt intotdeauna de factura pozitiva. Adesea, prin ele ne limitam propria fiinta si dezvoltare. Adesea, aceste legaminte cu au ca fundament realitatea. Fara abandonarea sau suplinirea acestor legaminte cu altele pozitive, nu putem fi cu adevarat impacati cu noi insine, nu putem fi fericiti cu adevarat. Spre exemplu, daca in copilarie ti s-a spus de mai multe ori ca nu o sa reusesti niciodata sa ai performante in domeniul matematicii, este foarte probabil ca la un moment dat in timp sa transmiti mai departe aceasta afirmatie subconstientului si inimii tale, aproband-o.

Iti vei trai viata in consecinta, obtinand doar rezultate mediocre in domeniile tehnice. La un moment dat, vei realiza ca refuzul ideii de a absolvi o facultate de profil tehnic sau matematic este cauzata tocmai de acest acord pe care l-ai facut cu tine. Sub influenta celorlalti, ai fost de acord ca nu o sa fii niciodata bun la matematica. Te-ai autolimitat. Poti insa oricand sa anulezi acest acord, substituindu-l cu unul pozitiv “nimeni nu mi-a spus ca nu as putea excela intr-un domeniu tehnic. Mintea mea imi permite sa ma orientez spre profilul pe care il doresc, chiar si tehnic. Pot obtine rezultate deosebite”.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
5 Aprilie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.