Setari Cookie-uri

Veste buna pentru cupluri: Sexul e mai bun cu varsta!

Pe masura ce inainteaza in varsta, femeile capata mai multa incredere in ele insele, in abilitatile lor, sunt mai fericite cu ceea ce sunt, capata maturitate sexuala, isi accepta si iubesc trupul asa cum este, ceea ce duce la constientizarea propriei sexualitati.

Pe masura ce inainteaza in varsta, femeile capata mai multa incredere in ele insele, in abilitatile lor, sunt mai fericite cu ceea ce sunt, capata maturitate sexuala, isi accepta si iubesc trupul asa cum este, ceea ce duce la constientizarea propriei sexualitati.

“Aveam 36 de ani cand m-am maritat cu cel de-al doilea sot. Atractia sexuala era atat de puternica incat ne bucuram de partide de sex de trei ori pe zi, pe toata perioada mariajului noastru Faceam dragostea dimineata cand ne trezeam. Faceam dragoste seara, inainte sa dormim, cand ne cuibaream unul in bratele celuilalt si cand caldura unui corp gol langa al tau este irezistibila. Faceam sex in mijlocul zilei… amandoi lucram de acasa si pur si simplu nu puteam rezista tentatiei de a ne bucura unul de celalalt”.

“Am divortat cand am trecut de varsta de 45 de ani. Ajunsesem sa cred ca nu mai sunt la fel de atragatoare ca atunci cand eram tanara. Aceste indoieli nu erau insa veridice. Ulterior, am fost coplesita de o avalansa de atentie masculina. Unii barbatii ma considerau mai atragatoare decat am fost vreodata in anii tineretii. Cu toate acestea, recomand relatiile lungi si fidele la un moment dat in viata unei femei, in orice etapa s-ar afla, Ele furnizeaza o frumoasa scena a practicii sexuale… Acesti ani iti slefuiesc abilitatile in pat, sensibilitatea ta fata de nevoile unei alte fiinte umane, schimbarile de dispozitie si momentele de epuizare. O femeie devine un partener minunat odata cu trecerea anilor. Ea este o creatura glorioasa a experientei.” Aceasta este confesiunea lui Molly Parkin, artista si scriitoare intr-un articol aparut in publicatia dailymail.com.

Citește și:

Nu trebuie sa cautam batranetii nod in papura si nici procesului de inaintare in varsta o depreciere. Nimeni nu o merita. Este adevarat ca societatea actuala dispretuieste semnele imbatranirii. Este adevarat ca o femeie in varsta care indrazneste sa adopte un comportament “prea sexual” nu este privita cu aceiasi ochi cu care este privita o femeie tanara. Sexualitatea nu cunoaste insa varsta. Intr-un cuplu care se bazeaza pe dragoste, respect, dorinta fata de partener, inaintarea in varsta nu reprezinta un motiv plauzibil pentru a nu avea o viata sexuala de calitate. Contrar miturilor vehiculate si a prejudecatilor puse in joc pe seama rutinii si a monotoniei, actul sexual devine mai bun pe masura ce timpul trece. Odata cu maturizarea cuplului, are loc si maturizarea actului sexual. Odata ce partenerii isi reinnoiesc angajamentele emotionale si sexuale, are loc si reinnoirea actului sexual. Cei care stiu cum sa mentina vie intimitatea sexuala si sa o fereasca de monotonie, se pot bucura de o sexualitate grozava si la 20 si la 30, 40, 50, 60 si chiar si la 70 de ani.

Citește și:

Pe masura ce inaintam in varsta, atat femeilor, cat si barbatilor le ia mai mult timp sa fie stimulati sexual, iar sexul isi pierde din caracterul sau impetuos. “Acum si aici” nu mai devine atat de urgent… Din cauza descresterii nivelului testosteronului, barbatii pot fi mai irascibili si mai inclinati catre depresie, pot avea mai multe toane, iar libidoul poate scadea si el. In cazul femeilor, schimbarile hormonale care se produc la menopauza pot afecta excitarea sexuala, orgasmul si chiar dorinta sexuala”, afirma Ian Kerner, profesor doctor, terapeut in probleme sexuale si consilier pe relatii intr-un articol aparut in publicatia msnbc.com.

Vizionare placuta


Kudika
16 Iunie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.