Setari Cookie-uri

Cele 3 etape ale intimitatii si ale sexualitatii unui cuplu

Intr-un cuplu, intimitatea si sexualitatea cunosc 3 etape de evolutie in viziunea lui David Deida, cunoscut speaker international si autor specializat in relatiile sexuale.

ETAPA 2: Relatia 50/50 – ‘Limitele sunt sigure, iar asteptarile egale pentru barbati si femei’

Relatia 50/50 se vrea a fi o relatie moderna, o relatie in care ambii parteneri sunt independenti si impartasesc sentimentul comun de siguranta si securitate. Cei doi impart totul intr-un mod egal fratesc, 50/50, si acest lucru se aplica in mai tot aspectele incepand cu indatoririle domestice si casnicie si terminand cu reponsabilitatile financiare sau cele de parinte. Este destul de dificil insa ca aceasta relatie sa se dezvolte sanatos sau sa evolueze intr-o relatie reusita. De ce? Pentru ca este dificil ca doi oameni independenti sa fie adusi laolalta intr-o relatie egala, nepartinitoare, bazata pe echitate. “Ambii parteneri isi doresc sa simta ca totul este egal in aceasta relatie”, spune David Deida. Energia sexuala in cadrul acestei relatii nu este foarte ridicata. Polaritatea lipseste sau se diminueaza cu timpul, iar pasiunea si spontaneitatea sexuala fie nu sunt intr-o cantitate prea mare de la inceput, fie dispar aproape complet.

Citește și:

Scanteile nu sunt suficient de puternice pentru a aprinde focul sexual intr-o relatie 50/50. Cei doi parteneri nu stiu sa se lase ravasiti unul de celalalt si nici sa-si manifeste pasiunea in intimitate, “comportandu-se ca si cum orice forma de ravasire sexuala pasionala si puternica este un act de viol.” Cei doi sunt buni prieteni, o companie cum nu se poate mai buna pentru celalalt. Se intampla acest lucru, explica David Deida in cartea sa, din cauza ca fiecare din cei doi parteneri urmareste sa-si echilibreze calitatile feminine si masculine existente in persoana sa atat pe plan profesional, cat si fata de partenerul de viata. Iar de fapt, in interiorul sau, fiecare dintre noi, afirma Deida, este in mod natural mai mult masculin sau mai mult feminin decat este neutru sau echilibrat. Masculinitea si feminitatea trebuie lasate sa fie exercitate pentru a-ti mentine vivacitatea propriului eu. In aceasta etapa, cuplul se poate simti neimplinit, lipsit de vioiciune si entuziasm emotional si sexual.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
11 August 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.