Setari Cookie-uri

8 semne ca il iubesti prea mult

Multe femei se comporta astfel in relatiile amoroase: iubitul se transforma din partener in centru al universului lor. Te numeri printre aceste femei daca gandurile tale graviteaza mereu in jurul lui, frumusetea zilelor tale depinde mereu de buna lui dispozitie, iar auto-stima ta este influentata de multumirea lui fata de tot ceea ce faci ca sa fie fericit. Daruiesti cu inima deschisa dragoste in aceasta relatie, sperand ca fiecare picatura de iubire se va intoarce la tine sub forma de apreciere. Si fiindca dragostea ta il incarca atat de mult, el strauceste prin toata fiinta, in timp ce tu te ofilesti pe zi ce trece, ca o floare. Este posibil sa iubim prea mult?

Din pacate, prea multe femei pun semnul egal intre a iubi un barbat si incercarea nesfarsita de a-i oferi totul, sustine Garbo.ro. Femeile par sa fie inzestrate cu o doza nesfarsita de iubire pe care o ofera celorlalti, fara sa mai pastreze ceva si pentru ele.


"Ea pare sa creada ca rolul ei este acela de a da, de a sprijini, mai degraba decat de a conduce si in consecinta, in relatia ei, nu face decat sa isi ajute barbatul sa isi pastreze statutul dominant. Identitatea feminina este dependenta de nevoia de a-si demonstra iubirea, in timp ce identitatea masculina este definita de cat de bine stie sa asigure buna-starea familiei. O femeie se simte implinita atunci cand face orice ii sta in putinta ca sa isi faca partenerul fericit. De prea putine ori realizeaza cat de putin primeste in schimb pentru eforturile ei”... Acest comentariu ii apartine specialistei in relatii de cuplu Ariadne Green.

Citește și:

Ariadne identifica 8 aspecte comune ale comportamentului femeilor atunci cand iubesc prea mult. Iubesti prea mult daca:


1. Incerci cu orice pret sa il faci fericit

Daca partenerul tau este ursuz, bombane, pare distant, necomunicativ si pare ca nu-i convine nimic, trebuie sa stii ca nu e neaparat treaba ta sa il provoci sa iasa din aceasta stare, alergand de colo-colo pentru a-i satisface nevoile. Umflandu-i perna sau petrecand ore in sir in bucatarie pentru a-i pregati felul de mancare favorit nu sunt gesturi care il vor face sa iasa din starea sa. Nu vei face decat sa te auto-epuizezi. Da, el este totul pentru tine. Dar daca faci totul pentru el, va deveni din ce in ce mai pretentios.

Daca continui in acest rimt, iubitul tau va ajunge sa te perceapa ca pe o a doua mama, mai degraba decat ca pe o “zeita a dragostei”. Femeile se simt adesea prea mult responsabile fata de toanele si starile partenerilor, gandindu-se ca probabil ele le-ar fi cauzat in vre-un fel. Astfel, femeia considera ca ar fi de datoria ei sa incerce sa il faca pe barbat sa se simta mai bine, ingrijindu-l. In acest caz, dragostea ei este contaminata de un sentiment nejustificat de vina.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
8 Septembrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.