Cele mai nefericite sotii din Europa

Cele mai nefericite sotii din Europa
Kudika
30 August 2011

Studiul, realizat de Women & Quality Of Life pe un esantion de 4.000 de femei europene, arata ca 76% dintre sotiile italiene sunt nefericite

Sotiile italiene sunt cele mai nefericite femei din Europa, potrivit unui studiu recent ce a analizat gradul de insatisfactie al femeilor casatorite din mai multe state europene, in ceea ce priveste diverse aspecte de viata, precum ingrijirea copiilor si bunastarea sociala.

sotii nefericite

Studiul, realizat de Women & Quality Of Life pe un esantion de 4.000 de femei europene, arata ca 76% dintre sotiile italiene sunt nefericite (cu 2,5% mai multe fata de anul trecut), informeaza news.sky.com.

Gradul de insatisfactie in randul sotiilor este de:

Spania - 63%
Franta- 57%
Marea Britanie- 51%
Germania - 47%.

Studiul a fost coordonat de doctorul in psihologie Serenella Salomoni si a publicat mai multe sondaje referitoare la problemele cu care se confrunta femeile europene, transmite MEDIAFAX.

Problemele sotiilor

Astfel, circa 46% dintre nevestele italiene au declarat ca sunt ingrijorate din cauza crizei economice si a scaderii puterii lor de cumparare. Ele au criticat, totodata, lipsa locurilor de munca cu jumatate de norma, care ar fi putut sa le ajute sa obtina mai usor un anumit echilibru intre responsabilitatile profesionale si cele din viata personala.

Nevestele italiene s-au declarat, totodata, nemultumite in procent de 24% din cauza nivelului scazut al bunastarii sociale, 23% sunt suparate din cauza lipsei locurilor din cresele pentru copii, iar 21% sunt nemultumite din cauza accesului dificil la serviciile medicale.

Jumatate dintre femeile italiene au spus ca, daca ar lua-o de la capat, nu ar mai fi dispuse sa se casatoreasca, iar doua treimi dintre ele au spus ca nu ar mai face copii.

Cititi articolul integral pe 9am.ro


Romania, locul perfect pentru... divort

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri