Setari Cookie-uri

Emotie feminina. Suntem femei, dar nu suntem nebune...

Esti prea sensibila. Esti prea emotionala. Te auto-victimizezi. Reactionezi exagerat. Calmeaza-te. Termina. Inceteaza, ca o iei razna! Esti nebuna! Am glumit, nu ai deloc simtul umorului? Esti prea dramatica. Treci peste!

Ca sa isi explice mai bine teoria, el introduce expresia „a turna gaz pe foc”.

Aceast termen este folosit de catre profesionistii din domeniul psihiatriei pentru a descrie o purtare manipulatoare folosita pentru a-i determina pe oameni sa creada ca reactiile lor sunt nebunesti. Astfel, termenul se refera la modul in care cineva prezinta informatii false in legatura cu o alta persoana, astfel incat sa altereze perceptia victimei in legatura cu ea insasi.

Cei care „toarna gaz pe foc”, sau „pun paie pe foc” dupa cum spune o alta expresie romaneasca asemanatoare, sunt cei care creaza o reactie din partea unei alte persoane, fie ca este furie, frustrare sau suparare. Apoi, cand aceasta persoana reactioneaza, turnatorul de gaz o determina pe aceasta sa se simta inconfortabil si nesigur cu privire la comportamentul sau, ca si cand sentimentele sale nu ar fi normale.

Citește și:

Apoi, editorialistul povesteste despre persoane apropiate lui care sunt in acest fel atatate.

Esti atat de sensibila...

emotie, femeie, suparare Prietena mea Ana este casatorita cu un barbat care simte mereu nevoia sa faca diverse remarci nepotrivite cu privire la greutatea ei. De cate ori ea se supara sau devine frustrata din aceasta cauza, el ii spune: „Esti prea sensibila. Glumesc doar”.

Si prietena mea Abbie lucreaza cu un barbat care gaseste in fiecare zi un motiv ca sa nu ii aprecieze munca: „Nu puteai sa faci mai bine?” Sau „Oare de ce te-am angajat eu pe tine?” Seful ei nu are nicio problema in a da afara oameni si cu toate acestea, in ciuda tuturor acestor comentarii, Abbe a lucrat pentru el timp de 6 ani. De cate ori ea reactioneaza si ii spune „Nu ma ajuta deloc daca imi spui toate astea”, el are aceeasi reactie: „Relaxeaza-te, exagerezi”.

Citește și:

[...]

Citeste articolul integral pe Garbo.

Iti recomandam si alte articole pe Garbo:

Inceteaza sa te mai abuzezi pe tine insati: 'Indragosteste-te de tine!'

Modele de comportament in psihologia contemporana: 7 tipologii descoperite de Rene de Lassus

Limbajul trupului: ochi in ochi si ti se revela sufletul...

Vizionare placuta


Kudika
17 Noiembrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.