Parerea expertilor in dragoste despre stereotipurile din relatie

Parerea expertilor in dragoste despre stereotipurile din relatie
Kudika
6 Decembrie 2011

Ce parere are un psiholog, terapeut sexual, sociolog sau expert de relatie despre stereotipurile din dragoste?

Ce parere are un psiholog, terapeut sexual, sociolog sau expert de relatie despre stereotipurile din dragoste?

1. Spune “te iubesc” in fiecare zi

Barbara De Angelis, consultant in relatii: Spune “te iubesc” cat de des posibil. Nu exista niciun motiv pentru care sa fii zgarcita cu sentimentele fata de partener.

Nancy Kalish, psiholog: Sunt de acord ca trebuie sa spunem “te iubesc” des, insa trebuie si sa o spunem sincer pentru a insemna ceva. Nu doar “La revedere. Te iubesc.”

2. Trebuie sa pari greu de cucerit

Sam Yagan, co-fondator al unui website de intalniri online: Sa pari greu de cucerit face o relatie sa inceapa pe “picior gresit”. Daca vrei o relatie bazata pe incredere, sinceritate si comunicare deschisa, de ce sa o incepi astfel?

Greg Behrendt, co-autor al He’s Just Not That Into You: Nu ar trebui sa pari greu de cucerit, ci sa fii greu de cucerit.

3. Un partener de viata nu ar trebui sa fie cel mai bun prieten al tau

Barbara De Angelis, consultant in relatii: Nu sunt de acord. Cand vine vorba de partener, daca nu este cel mai bun prieten, atunci ce este? Cred ca important nu este numai sa il iubesti, ci si sa iti placa personalitatea sa.

Pepper Schwartz, sociolog: Sunt de acord. Cred ca ar insemna sa ceri prea multe de la mariajul tau daca ti-ai dori sa fie la fel de plin de confidente si adevar ca o prietenie.

John Grey, autor al Barbatii sunt de pe Marte, femeile de pe Venus: Nu am nicio problema cu partenerii care sunt cei mai buni prieteni, insa ar trebui sa aiba si alti confidenti – mai ales atunci cand au probleme in relatie. Altfel spus, nu puneti toate ouale intr-un singur cos.

4. Mai rarut, ca-i mai dragut

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.
Setari Cookie-uri