Setari Cookie-uri

Depresie romantica: Raul de iubire

Raul de Iubire se instaleaza din cauza dependentei de o persoana, a insecuritatii personale si a fricii in fata necunoscutului si a viitorului.

Sursa foto: shutterstock.com

Nimic nu-ti opreste ratacirea si nici nu-ti aduce fericirea. Deplin, total, adanc… nu tine… si nu ai aer, nu ai spatiu, nu vrei nimic si vrei totul… il vrei pe el… dar pe el nu il mai poti avea… si atunci nu mai vrei nimic… nici soarele… nici lumina… nici prietenia… nici mana intinsa… nici fericirea celorlalti… cat te doare acum ca altii pot sa se iubeasca si sa se stranga de mana… ti-e mai bine singura... sa fii tu cu tine… te incearca un delir surd… … tu nu esti ca altii.. ei au inca aripi… sa suferi singura, liber… liber in lacrimi… gura uscat si inima uda… liber in melancolie… liber in frisoane si tremurat… liber in dor… liber in nefericire si abis… liber in dor… liber in orgoliu… esti bolnava… bolnava de iubire… de lipsa ei… nimic nu te vindeca decat pe jumatate… nu acum… dar lasa timpul… mai devreme sau mai tarziu… vei trai din nou…

Citește și:

Raul de iubire

Cativa hormoni eliberati la nivelul creierului si devii dependent de iubire, de fustul, mirosul, sunetul, vederea, atingerea celui iubit... Dragostea este chimie. Si alchimie. Si magie. Si stiinta. Si o intrega furtuna hormonala si un intreg proces chimic. In timpul procesului de indragostirii, la nivelul creierului au loc anumite schimbari chimice, anumite eliberari de substante chimice. Dopamina, “hormonul placerii”, feniletamina, ‘drogul iubirii’ ce poate fi gasit si in ciocolata, norepinefrina, “amplificatorul energiei”, oxitocina si vasopresina – hormoni eliberati in timpul dragostei si a sexului, feniletamina, endorfinele… toate se joaca cu iubirea noastra si, pe rand, ne controleaza iubirea in toate etapele ei: pasiune si debutul unei relatii, relatie pe termen lung si lipsa iubirii si a reciprocitatii ei.

Citește și:

Iubirea este o forma de idolatrie si de inaltare a obiectului afectiunii tale la starea de idol. Cand idolul tau, Dumnezeu tau, se coboara pe pamant, cand cel iubit se retrage din viata ta, nu mai simti decat crucea. Si o mare suferinta. Surescitare. Tu aflat pe o margine instabila si subtire in care te hranesti cu momentele in care te simteam bine si iubit. Tu care acum nu te simti in niciun fel... Nici iubit, nici dorit, nici nimic, ci doar singur… Raul de iubire (love sickness) este o realitate trista pe care multi dintre noi o experimenteaza cel putin macar o data, la sfarsitul unei relatii sau in timpul unei relatii atunci cand situatia dintre doua persoane nu este tocmai roz. Il putem experimenta indiferent de faza iubirii in care te afli. Iar raul de iubire este de fapt… raul de lipsa iubirii.

Citeste articolul integral Raul de Iubire in psihologie - boala celor care au iubit pe Garbo.ro

Citește și:

Garbo.ro iti recomanda si alte articole despre iubire:

Testul adevarului: Defectele personale pe care trebuie sa le invingi

Recomandata la Posta Iubirii: Momentul acela de dupa ce ai fost AMANTA

Decalogul celor fericiti: Cele 10 dovezi ca iubesti cu adevarat

Vizionare placuta


Kudika
17 Mai 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.