Setari Cookie-uri

10 secrete pentru un cuplu fericit

Vei gasi aici 10 dintre cheile fericirii de cuplu

Sursa foto: Shutterstock.com

1. Sincronizarea: in stari si atitudini, fara sa vorbim neaparat de suprapunerea acestora. Monotonia nu poate aduce nimic bun in viata de cuplu. Uneori, este mult mai bine ca starile sa fie complementare, pentru un echilibru sentimental.

2. Impartirea piticilor – fiecare are piticii lui si trebuie sa vi-i respectati reciproc. Nu destul de riguros incat sa faceti o lista cu cine, ce si cand face, ci doar atat cat sa nu aiba niciunul dintre voi impresia ca face prea multe compromisuri pentru celalalt.

3. Contactul fizic si felul in care va priviti – sa nu lipseasca mangaierile si pupicii, adaptati, desigur, la context. Si felul in care va priviti spune foarte multe despre relatia voastra: oricine invidiaza cuplurile care se inteleg din priviri.

4. Micile surprize de peste zi – micul truc care este universal valabil: trezeste-l cu melodia preferata. Du-i cafeaua la pat. Fa-i un masaj inainte de culcare sau adu-i o briosa cand te intorci de la munca. Va aprecia fiecare gest, chiar daca nu va spune nimic despre asta.

Citește și:

5. Comunicarea este un alt element de baza al bunei relationari, indiferent de tipul de raport. Daca te intreaba “ce ai?”, nu ii raspunde “nimic”. Astfel nu veti putea niciodata solutiona problemele dintre voi, iar acumularea lor duce la ruptura.

6. Discretia – nu va amestecati prietenii in relatia proprie! Rezolvati orice problema, oricat de mica, pe moment, intre voi, fara a cere sfatul Ilenei sau al lui Georigica. Voi stiti ce e mai bine pentru voi insiva.

7. Glumele: pe cat posibil, evitati glumele proaste, cum ar fi cele despre complexele celuilalt. Dar mai important decat asta este prezenta umorului pur in viata de zi cu zi. Daca nu poti fi capabil sa ii zambesti celui de langa tine sau sa il faci pe el sa zambeasca sau sa rada cand ii e mai greu este unul dintre lucrurile care il indeparteaza cel mai usor. Ne place sa radem si orice pretext este bun.

Citește și:

8. Chimie – acesta este unul dintre cuvintele de baza. Mai ales pentru inceperea relatiei pentru ca, oricat am vrea sa ne convingem de opusul acestui fapt, fizicul este cel care ne atrage prima data la celalalt. Desigur, odata relatia inceputa, trucurile nu trebuie sa lipseasca (din nou: sa evitati monotonia!)

9. Respectul reciproc - Cred ca oricine este de acord ca respectarea intimitatii este un punct foarte important. Pe de alta parte, respectul este observabil si prin analiza (chiar si superficiala) a limbajului corpului sau a celui verbal. Cu atat mai mult cand sunt si prietenii vostri de fata trebuie sa renuntati la remarcile rautacioase sau ironice (sau, macar, sa nu fie unidirectionale).

10. Un detaliu amuzant: testul degetului mijlociu: cercetatorii au aratat ca perechile ideale au degetul mijlociu al aceleiasi maini de dimensiuni foarte apropiate.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
25 Septembrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.