Setari Cookie-uri

Programul pentru o nunta ca in povesti

Agitatia este mare in timpul pregatirilor de nunta si emotiile si mai mari. atat de mari, incat nici nu te-ai astepta sa uiti sa iti rezervi restaurantul. Iata aici un reminder...

Sursa foto: Shutterstock.com

Daca ai putea, probabil ai stabili si ce temperatura sa fie, si in ce directie sa zboarele pasarile, si care sa fie pozitia astrelor, astfel incat sa nu existe nimic care sa iti strice planurile.

Fiind insa ceva mai realista, tu te vei gandi insa la toate cele...

- Lista cu invitati: dupa ce i-ai raspuns afirmativ la propunere, este primul lucru pe care trebuie sa il faci, numai sa nu uiti sa il verifici constant, pentru a adauga eventuali noi prieteni pe care ii vei vrea aproape in ziua aceea.

- Locatia ideala: care sa fie si cum sa fie amenajata. Asorteaz-o cu tine si cu el, ai grija sa ti se procure din timp toate luminitele, fetele de masa si de scaun, tot mobilierul de care ai nevoie. Si nu uita ca trebuie sa rezervi localul cu cel putin jumatate de an inainte, daca nu chiar un an, doi… se poate chiar sa stabilesti data evenimentului in functie de disponibilitatea localului pe care il vei alege.

Citește și:

- Biserica: ce biserica? Ce preot? Se pare ca si servitorii Domnului au program si trebuie sa te duci cu tichetul de rezervare la ei.

- Playlist: dj, formatie sau interpret solo? Nu uita ca oaspetii sunt oameni diferiti, cu gusturi muzicale diferite. De aceea, sfatul nostru este sa mentionezi ca vrei o gama cat mai larga de stiluri si de melodii, sa danseze toata lumea, sa se simta bine. Mentioneaza-le responsabililor cu muzica si ca o sarba dupa ce s-au adus mancarurile nu este potrivita. Si muzicantii trebuie rezervati cam odata cu localul…

- Rochie: iti va lua mai mult decat de obicei sa iti alegi tinuta, deci este recomandabil sa ii rezervi ceva timp acestei actiuni.

- Pantofii de clestar: probabil vei vrea 2 perechi (una pt poze, una mai comoda, pentru seara, pentru a putea sa rezisti pana la marele final… macar la nunta ta).

Citește și:

- Costumul lui: nu il lasa de capul lui, el si-ar alege costumul in ajunul nuntii.

- Invitatii si marturii: pentru ca el nu va face mofturi pentru niste cartonase frumos colorate, aceasta este tot responsabilitatea ta.

- Meniurile: daca politica localului nu presupune alegerea meniului odata cu rezervarea spatiului, nu inseamna ca poti lasa asta pentru ziua nuntii – e inca un detaliu pe care trebuie sa il gandesti din timp.

- Tortul: ce este o nunta fara dulcegariile de rigoare? Nu, la propriu! Tortul nu poate lipsi, iar cofetariile au si ele un termen pentru primirea comenzilor importanta si da, comanda ta este una importanta. Nu uita ca trebuie unul pentru invitati, unul pentru nasi si unul pentru voi.

- Nu uita de imortalizarea momentului: echipa cameraman+ fotograf este si ea indispensabila si cel mai probabil trebuie rezervata, asemeni localului si muzicii.

Citește și:

- Rezervarea la coafor si cosmetica: nu te aglomera! Fa-le cu cateva luni inainte, pentru a avea timp pentru probe si pentru a nu fi stresata pentru ceva atat de marunt, dar atat de important.

- Daca planificati sa aveti si luna de miere… poate ar fi bine sa il lasi pe el sa se ocupe. Macar atat sa faca! Si poate chiar va fi o surpriza placuta!

- Alegeti si nasii! Impreuna, din timp, de asemenea. Nu iti doresti emotii pentru asa ceva… pana la urma, nunta o poti face in parc, cu umbrelele in mana, sa va cante pasarele si sa mancati urzici, dar fara nasi e imposibil de depasit momentul.

- Domnisoarele de onoare: cine sunt? Cu ce se imbraca? Care din ele ce face? Fiind dintre prietenele sau rudele tale, ele sunt persoanele de sprijin.

- Inelele! Aproximeaza timpul pe care l-ai sta in fata vitrinei si a cataloagelor cu variante

- Nu uita de darurile pentru nasi, care trebuie facute, de asemeni, inainte (poate ajung doar doua saptamani sau mai putin daca ii cunoasteti foarte bine si stiti ce sa le luati).

Citește și:

- Si nu uita de flori: buchetul tau, buchetul nasei, aranjamentele pentru masini, pentru acasa, pentru local, pentru biserica, pentru Pamant! Eventual petalele pe care vei pasi spre altar si buchetelele domnisoarelor de onoare.

- Nu uita nici de cele trei lucruri de poveste: ceva albastru, ceva imprumutat, ceva vechi.

Bonus de idei:

- Poate ar fi dragut sa ii faci si lui o surpriza. O domnisoara dansanta, o melodie, un mic dar care sa ii aminteasca tot restul vietii noaptea in care tu esti regina lumii.

- Printre invitati vei avea si pasionati de fotografie, permite-le sa isi faca de cap cu camere de fotografiat de unica folosinta lasate pe masa, langa biletelele cu numele meseanului.

- Porumbei? Fluturi? Nu ii lasa sa iti stea doar in cap, dar gandeste-te si la ce presupune eliberarea unor zburatoare in spatiul tau de actiune si la fobiile invitatilor.

Citește și:

- Insarcineaza-ti apropiatii cu aducerea tortului si alte responsabilitati minore, pentru ca tu si iubitul tau viitor sot sa aveti o zi mai usoara.

Vizionare placuta


Kudika
2 Octombrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.