Setari Cookie-uri

Ce roluri au domnisoarele si cavalerii de onoare

Traditia domnisoarelor si cavalerilor de onoare pleaca din vremuri mai vechi. Astfel, la vechile nunti, mirele obisnuia sa fure mireasa, ajutat fiind de cavalerii de onoare, care erau imbracati similar mirelui si care ii induceau in eraoare pe urmaritori. La fel si domnisoarele de onoare, avand vestimentatia asemanatoare miresei, ii impiedica pe parinti sa isi gaseasca fata furata.

De aici se pleaca la casa nasilor, unde sunt serviti cu sampanie ori vin si piscoturi sau alte gustari. Mirele are datoria de a pune papionul nasului si de a-i oferi buchetul nasei.
De la casa mirelui intreg alaiul porneste spre mireasa. Aceasta intre timp a fost gatita de domnisoarele de onoare, urmand ca nasa sa ii puna voalul. Mireasa pune apoi cocardele nasului, nasei si mirelui, iar domnisoarele de onoare pun restul cocardelor invitatilor.

cavaleri de onoare

Indatoririle in biserica

Alaiul porneste spre biserica, fiind deshis de o domnisoara de onoare si un cavaler, impreuna ducand cele doua lumanari de nunta. In urma lor vin in aceasta ordine: mireasa cu nasul, mirele cu nasa, socrii mari apoi socrii mici. Femeile vor sta intotdeauna in stanga barbatilor. Tot cavalerii si domnisoarele de onoare sunt responsabili ca cele doua lumanari sa nu stea in aceeasi masina in cazul in care deplasarea se va face cu masinile. Astfel ca nasa pleaca impreuna cu mirele, iar mireasa cu nasul. In biserica, daca nasii nu vor tine lumanarile, acestea vor fi tinute de catre cavalerul si domnisoara de onoare alesi pentru acest lucru. Apoi preotii, mirii, nasii precum si cavalerii si domnisoarele de onoare vor dansa in jurul mesei in semn de bucurie pentru unirea celor doi tineri. La iesirea din biserica lumanarile aprinse vor fi tinute de miri, si la plecare se vor afla de data aceasta in aceeasi masina.

Citește și:

In local...

In continuare domnisoarele si cavalerii de onoare vor fi cei care vor primi invitatii in localul unde va avea loc petrecerea, vor pune cocarde in piept celor care nu au fost la biserica, vor indruma invitatii spre locurile lor, spre garderoba. Tot ei vor fi cei care mentin atmosfera de veselie, invita la dans persoanele de pe scaun, vor sustine moral mirii, vor participa la aruncatul buchetului si al jarterei miresei, se vor ocupa de orice problema ivita.

Toate aceste responsabilitati pe care le au cavalerii si domnisoarele de onoare sunt pentru a le face nunta mai usoara mirilor si pentru a le oferi posibilitatea acestora de a se gandi doar la alesul/aleasa inimii lor. Cu oameni competenti in jur nunta va fi ca in povesti pentru tinerii insuratei.

Un articol de Iulia D.

Vizionare placuta


Kudika
11 Decembrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.