Setari Cookie-uri

Tu cum vei spune DA?

Casatoria nu este numai un prilej de bucurie si nici garantia suprema ca doi oameni se vor iubi pe veci. Asa promit ei la inceput. Mai apoi insa, locuind impreuna, au sansa de a vedea cu adevarat cat de bine se inteleg, cat de frumoasa este pentru ei viata de cuplu ori cat de grea. Chiar daca la inceput este minunat, timpul trece si oamenii se schimba, asa ca va trebui sa intuiesti daca viitorul tau sot va alege din viata aceleasi carari ca si tine, asa incat sa mergeti impreuna. Poate cel mai frumos lucru din lume este sa ai langa tine un suflet, o persoana pe care sa o iubesti neconditionat, in care sa ai incredere toata viata si langa care sa poti intemeia o familie cu tot ceea ce inseamna aceasta.

Insa nu intotdeauna este atat de usor de spus un “da”, chiar daca il iubesti enorm. Ma refer aici la anumite cazuri particulare si deloc rare. Iata un exemplu.

Ai vrea sa ii spui “da” si totusi “nu”?


Te simti nepregatita, il iubesti enorm insa nu simti ca este acum momentul potrivit. Poate vrei sa te stabilizezi mai intai pe plan profesional sau te simti prea tanara si nepregatita pentru o viata de familie, in care timpul pentru distractii si nebunii este ceva mai scurt, daca nu cu mult mai scurt sau poate esti indragostita nebuneste de el, dar sunteti de prea putin timp impreuna. Ori pur si simplu nu vrei sa te desparti de el, dar este prea gelos si nu ai vrea sa iti ingradeasca libertatea. In fine, lista de exemple poate continua, insa ce e de facut? Cum sa ii spui “da” si totusi “nu”?

In aceste clipe i-ai putea raspunde pozitiv, sarind in bratele lui si bucurandu-te de moment. Dupa ce emotia clipei s-a mai risipit, incearca sa te gandesti la cum ar fi o viata impreuna si scoate la iveala incet-incet (insa intr- o maniera foarte delicata) motive pentru care casatoria nu ar fi posibila chiar in cateva luni. Poate nu exista finante si nu veti avea cum sa va duceti traiul, poate nu veti avea unde sa locuiti si cu parintii nu-i chiar atat de bine ori ai nevoie de timp si de spatiu pentru a termina facultatea sau a te stabiliza profesional etc.

Invoca acele motive care te fac sa nu te simti inca pregatita pentru acest pas si etaleaza aceste ganduri ca si cum i-ai cere un sfat: “Cum vom trec peste asta?”. O alta idee ar fi aceea de a evita o discutie de genul celei de mai sus, in care sa dezbateti acele probleme care va stau in cale. Mai exact, ca sa elimini riscul unei certi, propune-i sa va logoditi mai intai. Il vei convinge tu ca asa e mai bine si asa e firesc intr-un cuplu, sa porniti pas cu pas. In felul acesta nu il refuzi iar el va fi convins ca il iubesti si ca esti dispusa la sacrificii pentru relatia voastra.

Cel mai important atunci cand spui “da” este sa fii sigura de acest raspuns. Nu te grabi sa faci un pas atat de serios in viata pe care sa il regreti mai tarziu. Chiar daca vrei sa fugi de la parinti ori iti doresti foarte mult un suflet langa tine, chiar daca este bogat si ti-ar asigura un trai de lux pe care poate, daca refuzi, nu vei mai avea ocazia sa il gusti ori pur si simplu ai alte motive asemanatoare, nu uita ca acolo unde dragoste nu e, nimic nu e. Singura care sta temelie strasnica unei relatii este iubirea.

Va asteptam sa ne spuneti voi cum ati zis “da”, sa ne povestiti acea frumoasa clipa din viata voastra ori sa ne spuneti daca intampinati retineri in a accepta cererea in casatorie.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
24 Ianuarie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.