Setari Cookie-uri

Filmul nuntii

Amintirea cea mai frumoasa si mai apropiata de real care ramane in urma nuntii este filmarea video. Chiar daca aveti un album foto reusit, fotografiile va ofera insa doar imagini statice, lipsite de sunete, pe cand intr-o inregistrare video puteti urmari momentele nuntii asa cum au decurs ele, cu sunete, cu voci, in care oamenii se misca, gesticuleaza etc.

Daca aveti timp, rugatiu-l sa va lase sa veniti la o nunta in care sa il vedeti cum filmeaza si apoi sa va uitati pe inregistrarile de la acea nunta, asa va veti convinge cel mai bine daca este un profesionist sau nu.

Caseta sau DVD?

Chiar daca nu aveti acasa un aparat pentru a viziona un DVD, totusi este de preferabil in locul casetelor (VHS) un CD sau DVD. De ce spun asta? Pentru ca un DVD este de asa natura confectionat incat nu se degradeaza dupa mai multe vizualizari, poate fi copiat la aceeasi calitate si imaginile redate, sunetele etc. sunt calitativ net superioare unei casete. Ca tot vorbim despre DVD-uri, aveti grija sa stabiliti cu cameramanul un grad de comprimare mic. Comprimarea este o metoda prin care mai multe ore de filmat incap pe un DVD, spre exemplu puteti intregistra pe un DVD doua ore sau o ora. Cu cat timpul de inregistrare pe un DVD este mai mic cu atat calitatea imaginilor este mai buna. Chiar daca va vor costa mai mult cateva DVD-uri in plus (doua trei) va asigur ca merita. Daca nu aveti un aparat la care sa le vizionati acum, mai tarziu va veti cumpara cu siguranta unul, insa veti avea inregistrarea video pastrata pentru mult timp la aceeasi calitate.

Daca s-au filmat multe ore (cum este si normal, in general se filmeaza cam opt ore) voi si parintii veti avea rabdarea sa vizionati tot, insa rudele sau prietenii nu vor fi la fel de rabdatori. De aceea discutati inca de la inceput despre montaj, adica despre selectionarea unor secvente mai importante din filmul nuntii, momente din care sa faceti alt DVD sau caseta pe care sa o dati rudelor. Puteti adauga pe aceste montaje si poze cu voi de cand v-ati cunoscut sau sa prindeti anumite momente filmate doar in poze (este posibil acest lucru) astfel ca acea caseta sa nu dureze mai mult de trei ore. Puteti selecta imaginile in functie de persoana careia veti oferi filmul, astfel incat sa se vada prezenta in filmarile de pe caseta ori DVD.

Citește și:

De ce doua camere?

Cel mai bine ar fi sa aveti la dispozitie doi cameramani, ori doar un cameraman profesionist si o ruda sau un prieten cu o alta camera. De ce sunt necesare doua inregistrari? Pentru ca exista momente ale nuntii care se desfasoara in paralel si cameramanul angajat de voi nu poate fi prezent in doua locuri in acelasi timp, spre exemplu atunci cand se fura mireasa. Astfel ca, in aceste momente prietenul vostru va fi prezent cu camera in unul din locuri.

Cameraman sau fotograf?

In cazul in care nu va permiteti un cameraman si un fotograf este mai bine sa nu renuntati la cameraman. Spun asta pentru ca fotografiile nu readau atat de fidel atmosfera nuntii, ele nu prind oamenii in miscare, nu redau gesturi, voci, sunete etc. Un alt avantaj al filmarii este acela ca anumite cadre, care va plac voua, pot fi stopate ca poze, astfel veti avea si un album de nunta.

Sper sa aveti o nunta sa cum o visati si amintirile sa fie pe masura!

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
29 Ianuarie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.