Setari Cookie-uri

Petrecerea de logodna

De multe ori cuplurile fac logodna in aceasi zi cu nunta, insa sunt si cupluri care se logodesc cu mult timp inaintea nuntii. In general logodna are rolul de a anunta pregatirea pentru casatorie a celor doi indragostiti si totodata acestia, dupa logodna, convietuiesc impreuna pana la nunta, vazand in felul acesta cat de bine se inteleg si cunoscandu-se mai bine. Este adevarat ca in zilele noastre indragostitii se muta impreuna fara a se mai logodi, insa unii dintre acestia aleg logodna din diverse motive.

Cine ar trebui sa fie gazda?


Conform traditiei, gazda ar trebui sa fie parintii miresei, insa in zilele noastre aceasta eticheta nu se mai respecta. Gazda poate fi reprezentata atat de parintii miresei cat si de cei ai mirelui sau chiar de viitorii miri.

Avand in vedere faptul ca este o petrecere intre familii si prieteni foarte buni, costurile unei astfel de petreceri nu sunt ridicate si gestul este unul foarte frumos, mai ales amintirile care raman. Nu este obligatoriu sa organizati o astfel de petrecere, insa ar fi o amintire foarte frumoasa.

Se aduc daruri la o astfel de petrecere?


Eticheta nu impune ca invitatii sa aduca vreun cadou, insa de cele mai multe ori acestia nu vin cu mana goala. Cadourile care pot fi aduse sunt diverse si in stransa legatura cu natura evenimentului. Astfel pot fi aduse cadouri de casa noua, spre exemplu un set de pahare, farfurii (lucruri nu foarte costisitoare in general), un cosulet cu produse de infrumusetare si relaxare (pentru rasfatul celor doi), o rama foto sau un album cu cei doi (in general din partea parintilor ar fi un dar foarte potrivit), un set de lumanari luxoase si parfumate pentru serile romatice ale celor doi viitori soti sau pur si simplu ceva simbolic sau chiar ceva amuzant ce li s-ar potrivi foarte mult.


Cadourile nu se vor desface de fata cu oaspetii, caci este posibil ca nu toti sa fi venit cu o atentie. Se vor desface dupa plecarea acestora si evident nu veti uita sa telefonati in semn de multumire.


Speram ca sfaturile noastre sa va fie utile in cazul in care ati hotarat sa dati o petrecere in semn de bucurie pentru promisiunea de dragoste si casatorie.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
25 Martie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.