Setari Cookie-uri

Pozele pe care fotograful nu le va face la nunta

Este greu sa va imaginati cum va decurge intocmai petrecerea de nunta, moment cu moment, la fel si cununia civila si cea religioasa astfel incat sa puteti prevedea cu certitudine care sunt acele situatii cheie care scapa atat de usor atentiei, dar ulteorior le regretati ca nu au existat sau nu s-au desfasurat asa cum v-ar fi placut. Cum de cele mai multe ori nunta reprezinta un eveniment fara precedent in vietile voastre este dificil sa prevedeti sau sa evitati unele situatii, neputandu-se vorbi despre o experienta anterioara din care sa fi invatat ceva. Tocmai din aceste motive sunt cupluri care aleg agentii de nunta care sa se ocupe de toate probleme organizatorii, insa nici asa succesul nu este garantat 100%, fiindca fiecare cuplu are gusturile sale si daca nu exista o excelenta comunicare intre viitorii miri si agentie cu siguranta vor exista neplaceri.

Sfaturi esentiale pentru un album de nunta reusit

Comunicarea cu fotograful trebuie sa existe si sa contina termeni clari, indiferent ca este un profesionist sau un prieten care s-a oferit sa va ajute. Astfel va sugeram sa creati o lista in care sa notati fotografiile pe care le doriti in mod obligatoriu la nunta si sa va ganditi in special la cele legate de persoanele care va sunt foarte dragi si la familie. Deasemenea ganditi-va si notati cum ati dori sa fie asezate in fotografii anumite persoane, spre exemplu nepotelul din partea fratelui il vreti in fata voastra, pe bunica alaturi etc. Nu uitati ca fotograful este un strain si nu are cum sa ghiceasca ce preferinte aveti voi daca nu i le comunicati.

Deasemenea poate veti dori mai multe poze cu anumiti membrii ai familiei, spre exemplu cel mai rar apar in poze bunicii sau chiar parintii vostri. Fotograful, aflat intr-o incapere plina de oameni, nu poate ghici care sunt parintii, bunicii, rudele voastre apropiate. Faceti-i cunostinta cu ele si spuneti-i sa nu le evite in fotografiile de nunta sau chiar ca pe acele persoane le vreti in mod special prezente in majoritatea fotografiilor.

Citește și:

Fotograful nu trebuie grabit. De aceea este bine sa ii spuneti de la bun inceut cat timp veti sta la cunina civila pentru poze si la cea religioasa de exemplu, astfel ca el sa stie sa isi faca un plan de fotografie, eventual sa cerceteze locurile pentru a gasi cele mai bune unghiuri pentru fotografie, cu cea mai buna lumina sau cea mai frumoasa vedere etc. Fotograful face arta, de aceea are nevoie de timp. De multe ori el vine mai devreme, inainte ca voi sa apareti, pentru a cerceta zonele in care fotografiile ar iesi cel mai bine.

Nu uitati sa stabiliti reguli clare de plata cu fotograful si sa intocmiti un contract pentru a nu va trezi ulterior cu surprize neplacute.

Iata ce trebuie sa contina contractul:
• numele dumneavoastra si al fotografului care va fi prezent la nunta, precum si o metoda de identificare a acestia: CNP pentru persoane fizice si numar de inmatriculare in Registrul Comertului pentru firme;
• obiectivul contractului: servicii de fotografiere, programul si locatia;
• valoarea contractului, termenul de plata si avansul;
• marca si modelul echipamentului pe care il va folosi;
• metoda de fotografiere;
• numarul minim de fotografii pentru cununia civila, religioasa si restaurant, precum si numarul maxim de rebuturi (poze nereusite);
• metoda de predare a fotografiilor (negativ sau CD, rezolutia etc.) si termenul de predare;
• includerea sau nu a transportului si a meniului;
• taxe pentru servicii suplimentare;
• reduceri/ penalizari daca nu sunt respectati anumiti termeni din contract.

Citește și:

Pentru a fi siguri ca nu va ramane nimic nediscutat este indicat sa va faceti o lista cu intrebarile pe care le veti adresa forografului. Totodata lista fotografiilor obligatorii pe care le doriti la nunta trebuie sa existe in dublu exemplar: una pentru fotograf si alta pentru voi. Poate se pierde una din ele sau poate pur si simplu doriti sa va aruncati ochii pe ea pentru a fi siguri ca nu ati omis nimic.

Un articol de Iulia Dibu

Vizionare placuta


Kudika
15 Septembrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.