Setari Cookie-uri

Increderea in relatie

Increderea e primul pergament intr-o relatie. Daca nu exista incredere succesul pe termen lung al unei relatii este periclitat. Sa crezi din nou in celalat incepe cu increderea in tine.

Iti expun clar care sunt dorintele, nevoile mele si le ascult pe ale tale. Ne luam angajamentul de a ne arata dragostea unul fata de celalat asa cum fiecare are nevoie. Ce trebuie sa fac , sa spun ca tu sa te simti iubit? Ce trebuie sa faci tu, sa spui astfel incat eu sa-mi indeplinesc aceasta nevoie?

Deschiderea unuia fata de celalat si fata de noi insine, atitudinea pozitiva cu care pornim la drum spre aceleasi scopuri comune. Constientizam impreuna ca fara incredere nu puteam avea o relatie sanatoasa. Ne exprimam emotiile gandurile si modalitatile in care unul poate satisface nevoia celuilalt. O relatie implica cooperare, consideratie, intelegere, comunicare.

Cu tine sunt eu insami si iti dau voie sa te deschizi pentru a patrunde in lumea ta. Trecutul nu influenteaza prezentul. Nu uita ca totul tine de alegeri. Aleg si sunt responsabila sa-ti indeplinesc nevoile, tu iti iei angajamentul de a le indeplini pe ale mele. Ai gresit, ori te iert ori te las. Am gresit, ori ma ierti, ori ma lasi.

Citește și:

Nu exista cale de mijloc. Reprosurile, emotiile negative pe care le descarc asupra ta, te imping mult mai departe de mine. Bun. Primul pas spre incredere in cuplu este atitudinea pozitiva asupra relatiei noastre. Apoi comunicarea nevoilor fiecaruia si identificarea mesajelor fiecaruia. E important sa intelegi consecintele in cazul in care una din nevoi nu este satisfacuta si sa-ti asumi responsabilitatea. Decizia iti apartine.

Poti experimenta astazi una din urmatoarele situatii.
El nu are incredere in tine.
Plan de actiune pentru a remedia problema:
Afla care sunt cele doua nevoi primare individuale:
Este nevoia de siguranta, varietate, importanta, conexiune si dragoste, dezvoltare, contributie?
Intreaba-l ce ar trebui, sa faci, sa spui, fapte concrete pentru ca el sa aiba incredere in tine si pentru a-si indeplini nevoile?
Ia-ti angajamentul si daruieste.
Arata-i dragostea, nu te retrage, iubeste-l asa cum iubesti un copil.
Tu nu ai incredere in el
Care sunt principalele doua nevoi pentru tine?
Ce ar trebui sa faca, el sa spuna pentru ca tu sa ai incredere in el, pentru a-ti indeplini nevoile?
Spune-i!
Cooperarea este foarte importanta, pentru un tango e nevoie de 2 persoane.
Tu iti alegi partenerul.
Te las sa experimentezi!

Citește și:

Articol de Cristina Miculete, viitor psiholog, trainer dezvoltare personala in formare.

''Daca vrei sa citesti imediat materialul gratuit scris de mine Arta Feminina a dragostei - Ingrediente si otravuri, despre cum sa experimentezi arta dragostei si cum sa ai o relatie sanatoasa intra pe www.artafeminina.ro''

Vizionare placuta


Kudika
20 Octombrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.