Setari Cookie-uri

Test: Calculeaza sansele de reusita ale relatiei tale!

Fiecare relatie e unica si, prin urmare, si speciala. Nu exista doua relatii la fel, nu doar in experienta noastra ci si comparat cu experienta altora iar motivul e evident: oamenii sunt prea complicati si inconsistenti pentru a reedita la perfectie macar un moment din viata lor. In conditiile acestea vestea inventarii unei ecuatii matematice capabile sa calculeze rezistenta unei relatii poate ridica cateva sprancene in semn de scepticism dar si curiozitate.

3. Cuplul volatil: Partererii sunt extrem de pasionali atat in momentele bune cat si in cele rele. Se iubesc cu pasiune si se cearta cu ura.

4. Cuplu ostil: acesta se aseamana cu tipul de cuplu ce evita discutiile, diferenta fiind ca, in cazul acesta, unul dintre soti nu doreste sa discute problemele de cuplu in timp ce partenerul de viata doreste (tip “validator”). Aceste atitudini opuse dau nastere unei ostilitati in cadrul cuplului.

5. Cuplu ostil-detasat: unul dintre parteneri este de tipul “volatil” iar celalalt este detasat (evita confruntarile). Astfel, in cazul unei neintelegeri, primul doreste (ba chiar are nevoie de) o cearta aprinsa prin care sa-si defuleze nervii in timp ce al doilea evita confruntarea cu orice pret.

Testul la care au fost supusi “cobaii” e unul simplu. Cuplurile au fost rugate sa discute pentru 15 minute pe o tema “problema” a cuplului (bani, munca, sex, relatia cu socrii etc), conversatiile au fost inregistrate iar specialistii le-au catalogat apoi in functie de o serie de variabile. Matematicianul James Murray a publicat impreuna cu colegii implicati in studiu o carte intitulata “Matematica unei casnicii: Modele dinamice non-lineare” in care prezinta detaliat intr-o maniera stiintifica metoda matematica folosita dar si concluziile studiilor de caz.

Citește și:

Poti incerca acest test si acasa. Pentru asta trebuie sa alegi un subiect “problema” pentru tine si partenerul tau pe care sa il discutati ca de obicei pentru 15 minute. Inregistreaza conversatia iar apoi noteaz-o in functie de urmatoarele variabile:

- umor: +4 puncte
- intelegere: +4 puncte
- bucurie: +4 puncte
- afectiune: +4 puncte
- interes: +2 puncte
- furie: -1 punct
- dominare: -1 punct
- lamentari: -1 punct
- atacuri la persoana: -2 puncte
- atitudine defensiva: -2 puncte

- dezgust: -3 puncte
- puneri la zid: -2 puncte
- dispret: -4 puncte.

Aduna sau scade punctajul in functie de prezenta acestor variabile in relatia voastra. Vei obtine un rezultat pozitiv sau negativ. Repeta procedura asupra unei serii intregi de conversatii pe subiectele tabu ale relatiei si vei observa ca exista o tendinta comuna tuturor discutiilor voastre. O tendinta pozitiva este un indicator al unei relatii stabile in timp ce o tendinta negativa arata ca relatia e instabila si ca se poate inrautati.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
5 Noiembrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.