Setari Cookie-uri

Cum iti va fi viitorul sot in functie de ordinea nasterii

Adunand si punand cap la cap concluziile mai multor psihologi, va prezentam principalele trasaturi ale barbatilor in functie de ordinea in care s-au nascut si de rolul pe care l-au jucat in copilarie in familie.

Daca are frati mai mari decat el

Mezinul unei familii care a crescut inconjurat de frati de acelasi sex a capatat inca din copilarie abilitati sociale pe care si le dezvolta la maxim pe parcursul maturitatii sale. Pentru a scapa de dominatia fratilor mai mari si a evita sa fie luat in deradere sau peste picior de fratii sai mai mari, baiatul mezin a trebuit sa incerce sa le intre in gratii acestora incercand sa-i amuze, sa-I faca sa rada, incercand sa le prevada reactiile etc etc. De aceea, abilitatile sale comunicationale si relationale, dar si creative se formeaza inca din copilarie. Barbatul mezin are un simt al umorului foarte bine dezvoltat, este sociabil si prietenos, intuitiv, spontan, imprevizibil, iubind riscurile si pericolul, dar si situatiile neprevazute.

Daca are frati mai mici decat el

Primul nascut este tratat regeste inca de la venirea sa pe lume. Este iubit, rasfat si tratat cu atentie. Pe masura ce ceilalti frati isi fac loc in familie, primul nascut este deja mare, poate vorbi si poate merge, are un rol important in familie. Este la o varsta la care se afla in posesia mai multor cunostinte decat fratii sai si de aceea este de datoria lui de a-i instrui, de a-i invata, de a le arata, de a-i refuza, de a tine situatia sub control, de a-si exercita asupra fratilor mai mici influenta si puterea, de a-i fi recunoscut statutul. Prin urmare, fratele mai mare va avea tendinta de a-i domina pe ceilalti frati si de a-si asuma inca din copilarie, chiar si inconstient, rolul unui mic lider. Tendinta de a domina se va regasi mai tarziu si in viata adultului, laolalta cu trasaturi precum empatia, preocuparea reala pentru cei din jur si intelegerea necesitatilor acestora. Abilitatea naturala de a conduce este precum un magnet ce ii va atrage pe ceilalti, atat barbati cat si femei, in jurul sau.

Citește și:

Barbatul “fantoma”

Copilul fantoma este o denumire improprie poate pentru copilul care a venit pe lume intr-o familie dupa un avort anterior al mamei, o pierdere de sarcina, un copil nascut mort sau dupa decesul unui frate/ sora. In personalitatea sa se imbina abilitatile competitionale ale mijlociului cu abilitatile de a fi responsabil ale fratelui mai mare. Foarte posibil ca in copilarie sa fi simtit o oarecare presiune emotionala, simtind nevoia sa concureze cu fratele sau disparut pentru a cuceri inima parintilor. Multe din actiunile sale au avut ca scop recunoasterea meritelor sale de catre parinti. Barbatii fantoma sunt parteneri de viata extrem de spirituali care au insa o oarecare teama fata de angajamentele serioase. Au totodata tendinta de a-si intrerupe relatia atunci cand te astepti mai putin.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
30 Septembrie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.