Setari Cookie-uri

Cei 5 piloni ai relatiei de cuplu

Cuplurile sunt atat de diferite, de complexe, astfel incat in ele se poate naste fericirea sau se descopera infernul.

Dragostea
Chiar daca exista dragoste intre cei doi parteneri, ei trebuie totusi sa o si arate, sa o exprime, astfel incat celalalt chiar sa se simta iubit. Micile dovezi de dragoste, vorba duioasa, intelegerea celuilalt, sexul – fara acestea relatia de cuplu nu poate incepe. Desigur, prima data exista mai mult atractie, caci in timp se formeaza si dragostea, cea care deriva din interactiunea frumoasa dintre cei doi, din armonizarea vietii si principiile lor, caci dragostea in adevaratul sens al cuvantului inseamna foarte mult.

Increderea

Inrederea in cealalta persoana este vitala pentru relatia de cuplu. Increderea se naste din admiratie, din respect, din lipsa minciunii (cel putin nedescoperite), din apreciere, iar abia dupa ce exista incredere se poate pune al treilea stalp al unei relatii.

Respectul

Fara respect o relatie de cuplu nu mai poate inainta. Tipetele, invadarea timpului si spatiului personal (gen intrebari frecvente fara noima despre ce face celalalt sau citirea mailurilor, mesajelor si alte activitati de genul acesta), jignirile, reprosurile – toate acestea duc spre FINAL, spre despartire, caci fiecare om tinde sa ramana acolo unde ii este cel mai bine, iar unde nu primeste respect, sigur nu se va simti bine. A respecta nevoiele, activitatile si dorintele celuilalt este un semn de dragoste.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
14 Decembrie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.