Setari Cookie-uri

Misterul Androginului si Sufletele Pereche

De-a lungul secolelor, oameni de diferite rase si culturi si-au exprimat, prin poezie, muzica, pictura, proza sau sculptura, fascinatia de a-si intalni, intr-o buna zi, sufletul pereche. Este ideea de suflet pereche un mit? Chiar exista pe acest pamant o persoana care este jumatatea noastra perfecta? Sau este doar imaginatia noastra care incearca sa ne faca sa speram intr-o relatie ideala? Orice e posibil Rezolvarea acestui puzzle vechi de mii de ani este in inima fiecaruia dintre noi

Fiindca orice ins poarta in suflet, cu sau fara voia lui, nostalgia desavarsirii, se poate spune ca actul esential al dragostei aduce dupa sine o experienta, desi mai palida, a androginiei. Barbatul care se indragosteste capata calitati feminine (gratie, supunere, devotament), iar femeia care iubeste se imbogateste cu virtuti masculine (spirit de initiative, dorinta de a domina). Numai dupa asemenea transformari un individ poate experimenta dragostea care reprezinta pierderea de sine, trecerea in celalalt.

(idee preluata dupa Mircea Eliade)

Ideea atomilor materiali si spirituali

Exista un atom spiritual, care se rupe in doi atomi materiali. Acestia reprezinta binele si raul, femeia si barbatul. Ei tanjesc dupa reunire, implinire, singular. Sunt materializati in doua trupuri – femeiesc si barbatesc. Un barbat din milioane de barbati doreste o singura femeie, din milioane de femei. Au timp pe parcursul a sapte vieti. Daca nu se intalnesc intr-o viata, s-ar putea sa rateze sansa de a se mai intalni vreodata, atomul material devenind neimplinit.

Citește și:

Fericirea vesnica o capata atunci cand intalneste perechea sa, pe celalalt, pentru a forma atomul spiritual.

(idee preluata dupa Liviu Rebreanu – Adam si Eva)

Legea duala

Dualismul este prezent in intreaga creatiune, nu numai in lumea fiintelor pe care omul de considera vii, ci si in lumea materiilor si energiilor, dualismul fiind efectul creatiei, proces in care unitatea s-a divizat in doua parti imperfecte care, impulsionate de iubire, se cauta si se intalnesc, se ciocnesc si se slefuiesc, ca in final sa se imbine, devenind Unul.

Sub puterea legii karmice, omul traieste nenumarate suferinte menita sa trezeasca in sufletul sau dorinta subita dupa cineva necunoscut, dupa cineva pur si fidel, in prezenta caruia sa isi gaseasca pacea si armonia.

Vizionare placuta


Kudika
1 Martie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.